Mama șoferului drogat scapă de arest la domiciliu în cazul accidentului din 2 Mai

Mama șoferului drogat scapă de arest la domiciliu în cazul accidentului din 2 Mai

author
2 minutes, 16 seconds Read

Mama șoferului drogat scapă de arest la domiciliu în cazul accidentului din 2 Mai

Mama șoferului drogat care a produs accidentul din 2 Mai, Miruna Pascu, nu va fi plasată în arest la domiciliu, conform deciziei Curții de Apel București. Aceasta va fi supusă controlului judiciar, iar decizia magistraților este definitivă.

Miruna Pascu a fost plasată inițial în arest preventiv

Inițial, Miruna Pascu, mama șoferului drogat, a fost cercetată în stare de arest preventiv. Ulterior, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu. Decizia de a o elibera din arestul la domiciliu a fost luată în urma procesului desfășurat la Curtea de Apel București.

Acuzațiile aduse lui Miruna Pascu

Potrivit procurorilor DIICOT, citați de G4Media, Miruna Pascu este acuzată că ar fi exercitat presiuni asupra unei persoane pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase într-un caz deținut de DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța. Această cauză privește infracțiunea de deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Obligațiile impuse de instanță

Conform minutei instanței, Miruna Pascu are următoarele obligații pe timpul cât se află sub control judiciar:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemată;
b) să informeze imediat judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată despre orice schimbare de locuință;
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, respectiv la secția de poliție în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere stabilit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată;
d) să nu părăsească teritoriul României fără aprobarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată;
e) să nu comunice direct sau indirect cu Lazarescu Rebecca Ioana și cu martorii Lazarescu Aura Simona, Rares Mihai Ion, Culea Anton Adrian, Vlädescu Pavel, Pantazi Ion, Marei Ahmed, Bitica Andrei Cătălin, Damian Claudia Teodora și Ene Mario Dorel, cu datele de stare civilă din dosarul de urmărire penală.

Mandatul de arestare al lui Vlad Pascu a fost prelungit

Pe de altă parte, Judecătoria Mangalia a hotărât prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru Vlad Pascu, autorul accidentului din 2 Mai soldat cu moartea a doi tineri. Cu toate acestea, decizia magistraților nu este definitivă.

Astfel, într-o perioadă de câteva zile, tatăl lui Vlad Pascu a scăpat de controlul judiciar, mama sa a ieșit din arestul la domiciliu, însă Vlad Pascu rămâne în arest preventiv.

Te-ar putea interesa si: