Cătălin Cherecheș rămâne sub incidența Justiției din România. Extrădarea se află în desfășurare. Două opțiuni de apel pentru avocați.

Cătălin Cherecheș rămâne sub incidența Justiției din România. Extrădarea se află în desfășurare. Două opțiuni de apel pentru avocați.

author
2 minutes, 17 seconds Read

Cătălin Cherecheș rămâne sub incidența Justiției din România

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea de strămutare a dosarului în care Cătălin Cherecheș a primit o condamnare definitivă de cinci ani pentru corupție. Extrădarea se află în desfășurare, iar avocații fostului primar din Baia Mare au două opțiuni de apel pentru a contesta această decizie.

Implicațiile deciziei ICCJ

Avocatul Răzvan Doseanu a explicat implicațiile deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cererea de strămutare a fost respinsă deoarece a fost formulată înainte ca magistrații de la Curtea de Apel Cluj să-l condamne pe Cherecheș. Dacă cererea ar fi fost admisă, pedeapsa de cinci ani ar fi fost anulată și dosarul ar fi fost mutat la o altă instanță pentru rejudecare.

Procesul de extrădare continuă

Procesul de extrădare a lui Cătălin Cherecheș continuă, iar avocatul acestuia a solicitat instanței să-l citeze pe clientul său la locul de detenție din Germania și să-i permită să participe la soluționarea cererii de strămutare prin intermediul video-conferinței. Cu toate acestea, Înalta Curte a considerat că nu este necesar ca Cherecheș să-și exprime punctul de vedere în această privință.

Două căi de atac pentru Cherecheș

Avocatul Răzvan Doseanu a subliniat că există două căi de atac prin care Cătălin Cherecheș poate obține anularea condamnării. Dacă cererea de strămutare ar fi fost admisă, hotărârea definitivă a Curții de Apel Cluj ar fi fost desființată, apelul ar fi fost rejudecat, iar Cherecheș ar fi trebuit eliberat. De asemenea, avocatul a afirmat că procesul lui Cherecheș nu a fost unul echitabil, făcând referire la compunerea completului de judecată cu un judecător incompatibil.

Fuga lui Cherecheș și capturarea sa

Avocatul a infirmat zvonurile potrivit cărora Cătălin Cherecheș ar fi încercat să fugă de autoritățile germane sau ar fi fost agresiv cu polițiștii care l-au reținut. Rana de pe fața lui Cherecheș a fost cauzată de procedura dură a autorităților germane care l-au imobilizat și l-au încătușat. Cherecheș a fost ulterior transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Presiunea mediatică asupra lui Cherecheș

Avocatul lui Cătălin Cherecheș a subliniat că presiunea mediatică îl transformă pe clientul său în inamicul public al statului român. În aceste condiții, avocatul consideră că sentința formulată de Înalta Curte trebuie să facă abstracție de presiunea exercitată de mass-media și de plecarea lui Cherecheș în Germania.

Te-ar putea interesa si: