Klaus Iohannis propune intrarea României și Bulgariei în Schengen împreună

Klaus Iohannis propune intrarea României și Bulgariei în Schengen împreună

author
1 minute, 50 seconds Read

Klaus Iohannis propune intrarea României și Bulgariei în Schengen împreună

Președintele Klaus Iohannis a declarat că negocierile pentru aderarea României la Spațiul Schengen continuă, iar cea mai bună variantă ar fi ca România și Bulgaria să intre împreună în acest spațiu. El a făcut aceste afirmații în timpul vizitei sale la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu oficiali europeni.

Iohannis îl contrazice pe Ciolacu privind aderarea la Schengen

Într-un interviu acordat Bloomberg, premierul Marcel Ciolacu a spus că intenționează să ceară o ședință extraordinară a consiliului JAI pentru reexaminarea candidaturii României la Spațiul Schengen. El a menționat că ar putea să ia în considerare decuplarea de Bulgaria în acest proces. Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a afirmat că negocierile continuă și că cea mai bună opțiune ar fi ca cele două țări să intre împreună în Schengen.

Negocierile continuă, dar există puține variante

Iohannis a subliniat că negocierile pentru aderarea României la Schengen continuă, dar că există puține variante posibile. Acestea includ intrarea României și Bulgariei împreună, intrarea doar a unei țări sau niciuna dintre ele. El a menționat că toate negocierile și eforturile sunt orientate către convingerea celor care sunt reticenți în această chestiune, în special partea austriacă.

Marcel Ciolacu subliniază necesitatea intrării României și Bulgariei în Schengen

În același interviu, premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța ca România și Bulgaria să intre în Spațiul Schengen. El a menționat că România a asigurat un tranzit important al exporturilor ucrainene către Europa și că este necesar ca aceste două țări să facă parte din Schengen.

În concluzie, negocierile pentru aderarea României la Spațiul Schengen continuă, iar președintele Klaus Iohannis propune ca România și Bulgaria să intre împreună în acest spațiu. Cu toate acestea, premierul Marcel Ciolacu a sugerat că ar putea fi luată în considerare decuplarea de Bulgaria în procesul de aderare. Importanța intrării României și Bulgariei în Schengen a fost subliniată de Ciolacu, care a menționat solidaritatea țării noastre cu alianții UE și NATO în criza cerealelor.

Te-ar putea interesa si: