DIICOT cere pedeapsa maximă pentru „Liliana Jihadista”

DIICOT cere pedeapsa maximă pentru „Liliana Jihadista”

author
1 minute, 42 seconds Read

DIICOT cere pedeapsa maximă pentru „Liliana Jihadista”

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au solicitat pedeapsa maximă pentru Liliana Florenina Gîdea, cunoscută drept „Liliana Jihadista”, prima româncă radicalizată care ar putea fi condamnată pentru propagandă în favoarea Statului Islamic.

Condamnare inițială și cererea de pedeapsă maximă

În urma unui proces desfășurat la Curtea de Apel Craiova, Liliana Florenina Gîdea a fost condamnată la o pedeapsă de patru ani și opt luni de închisoare în regim de detenție. Acuzațiile împotriva sa includ propagandă în favoarea Statului Islamic și accesarea în mod repetat a unor canale prin care era promovat terorismul jihadist. Aceasta a continuat să se radicalizeze și să instige împotriva României, chiar și după ce fusese deja condamnată cu suspendare și se afla sub supraveghere judiciară.

Supranumită „Liliana Jihadista”

Femeia în vârstă de 40 de ani, cunoscută drept „Liliana Jihadista”, este deja arestată preventiv și nu a contestat sentința. Cu toate acestea, ea a atras atenția criticilor săi să se gândească de două ori înainte de a o judeca. La fiecare termen de judecată, Liliana s-a prezentat în fața magistraților îmbrăcată în veșmântul tradițional musulman atribuit femeilor.

O convertire la religia musulmană și o radicalizare ulterioară

Florentina Liliana Gîdea, în vârstă de 41 de ani și originară din Drobeta Turnu Severin, a devenit interesul procurorilor DIICOT de aproximativ trei ani. Adeptă a organizației teroriste Statul Islamic / Daesh, ea a locuit mulți ani în Franța. Pe parcursul muncii sale, a întâlnit mai multe persoane de religie musulmană și, după aproximativ un an și jumătate, s-a convertit la islam.

Concluzie

DIICOT solicită pedeapsa maximă pentru Liliana Florenina Gîdea, cunoscută sub numele de „Liliana Jihadista”, pentru propagandă în favoarea Statului Islamic. Femeia a fost deja condamnată în primă instanță și se află în arest preventiv. Așteptăm decizia finală a instanței cu privire la această cerere de pedeapsă maximă.

Te-ar putea interesa si: