Prognoza meteo Crăciun și Revelion: avertisment de viscol

Prognoza meteo Crăciun și Revelion: avertisment de viscol

author
2 minutes, 33 seconds Read

Prognoza meteo Crăciun și Revelion: avertisment de viscol

Meteorologii anunță cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. După ciclonul care a lovit țara noastră în ultimele zile, vremea se schimbă radical. Specialiștii apreciază că de Crăciun sunt șanse destul de mici să ningă abundent, dar, la început de an, lucrurile se schimbă. Vin ninsorile și viscolul.

Unde vom avea zăpadă în perioada sărbătorilor de iarnă

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a explicat cum ar putea fi vremea de Crăciun și de Revelionul, anul acesta, după ciclonul care a lovit țara noastră în ultimele zile.

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a declarat Florinela Georgescu, potrivit Antena 3 CNN.

Meteorologii anunță cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Sărbătorile se anunță cu zăpadă doar la munte, spre bucuria împătimiților în sporturile de iarnă.

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a mai adăugat directorul ANM.

Meteorologul a mai precizat că sunt șanse mari ca iarna să fie mult mai pregnantă, în a doua jumătate a ei, respectiv după luna ianuarie.

”Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute“, a mai conchis Florinela Georgescu.

În Capitală sunt șanse mici pentru un Crăciun alb

Este posibil să plouă. Potrivit Accuweather, la București ninsorile își fac apariția abia la începutul anului viitor. Doar frigul își va intra în drepturi. Noaptea temperaturile vor coborî spre 0 grade și nici în timpul zilei nu vom avea foarte multe grade în termometre.

Ce spun meteorologii europeni

Metelorologii europeni prognozează un indice UV scăzut în Europa și în România mai ales în decembrie și ianuarie, când valoarea acestuia va fi sub 1. Perioadele în care va fi senin vor fi rare.

Evenimentele El Niño, frecvente în ultima perioadă, durează în mod obișnuit între nouă și 12 luni, dar pot persista timp de ani întregi, atingând punctul maxim între noiembrie și ianuarie.

După ce au analizat foarte multe date, specialiștii au ajuns la concluzia că zăpada va fi o raritate în Europa, în această iarnă.

Te-ar putea interesa si: