Exoplanetă cu ploaie continuă de nisip la 200 ani-lumină - Descoperire telescopul James Webb

Exoplanetă cu ploaie continuă de nisip la 200 ani-lumină – Descoperire telescopul James Webb

author
1 minute, 38 seconds Read

O exoplanetă Wasp-107b dezvăluită de telescopul James Webb

Telescopul spațial James Webb a dezvăluit recent existența unei exoplanete misterioase numită Wasp-107b. Această planetă se află la o distanță de 200 de ani-lumină, în constelația Fecioarei. Ceea ce face această lume extrasolară remarcabilă este dimensiunea sa enormă, fiind aproape la fel de mare ca Jupiter, dar cu o masă mai asemănătoare cu cea a lui Neptun.

O lume ciudată și exotică

Wasp-107b a fost descoperită pentru prima dată în anul 2017, însă telescopul James Webb a permis dezvăluirea unor caracteristici extrem de interesante ale acestei planete. Se pare că Wasp-107b este o lume ciudată și exotică, caracterizată de temperaturi extrem de ridicate și nori de nisip.

Ploaia continuă de nisip

Un aspect bizar al acestei planete este că se crede că nisipul cade din cer ca și ploaie continuă, pentru ca apoi să se transforme în vapori. Aceasta face parte dintr-un ciclu meteorologic unic, care nu a fost observat pe nicio altă planetă. Prezența vaporilor de apă și a dioxidului de sulf în atmosfera lui Wasp-107b contribuie la mirosul distinct de chibrituri arse al acestei lumi. De asemenea, atmosfera sa este caracterizată de vânturi puternice care o fac să se învârtă.

Misterul Universului

Descoperirea acestei exoplanete ne reamintește încă o dată cât de diverse și misterioase pot fi lumi din afara sistemului nostru solar. Universul continuă să ne surprindă cu fenomene și caracteristici pe care nu le-am întâlnit până acum. Telescopul James Webb reprezintă o sursă inestimabilă de informații și descoperiri în acest domeniu fascinant al astronomiei.

Prin intermediul acestui telescop, cercetătorii sunt capabili să exploreze și să înțeleagă mai bine exoplanetele și universul înconjurător, dezvăluindu-ne secretele pe care le ascunde. Wasp-107b este doar una dintre multele descoperiri remarcabile făcute cu ajutorul telescopului James Webb, iar astfel de descoperiri deschid noi perspective și întrebări în domeniul astronomiei.

Te-ar putea interesa si: