Cosmonauții din alte lumi în "Cartea secretelor lui Enoh" (versiunea slavă)

Cosmonauții din alte lumi în „Cartea secretelor lui Enoh” (versiunea slavă)

author
2 minutes, 12 seconds Read

Cosmonauții din alte lumi în „Cartea secretelor lui Enoh” (versiunea slavă)

Un text antich, „Cartea secretelor lui Enoh”, dezvăluie detalii surprinzătoare despre vizitele cosmonauților din alte lumi în timpul profetului Enoh. Această carte, catalogată apocrifă de către teologi, este considerată una dintre cele mai vechi scrieri biblice și a fost scoasă din Biblia canonică.

Descoperirea manuscriselor

La sfârșitul secolului al 18-lea, un călător britanic pe nume Bruce descoperă în Etiopia trei manuscrise ale cărții păstrate de biserica creștină locală. Aceste manuscrise conțineau o versiune relativ completă a cărții lui Enoh. Ulterior, în 1821, Dr. Lawrence traduce cartea în limba engleză și o publică alături de o prefață și câteva note.

Originea manuscrisului

Manuscrisul este estimat a fi din secolele 4-3 î.Hr. și se presupune că a fost redactat după fragmente mult mai vechi. Multe dintre evenimentele descrise în acest text coincid cu relatări găsite pe tăblițele de lut descoperite în Sumer sau Babilon.

Conținutul cărții

„Cartea secretelor lui Enoh” conține relatări ale călătoriilor cerești ale lui Enoh și sfaturi pe care acesta le oferă fiului său Matusalem. Textul cuprinde 105 capitole care alternau între călătoriile lui Enoh și diverse tradiții și subiecte precum geografia, astronomia, meteorologia, istoria evreilor, istoria premergătoare potopului, păcatele și ierarhiile îngerilor căzuți și pedepsele la care aceștia au fost supuși, precum și prevestirea venirii unui Mesia sau mesaje apocaliptice.

Descoperiri surprinzătoare

Un aspect interesant este existența unui text slav intitulat „Cartea secretelor lui Enoh”, care descrie vizitele unor ființe stranii la profetul Enoh. Aceste ființe sunt descrise ca fiind doi bărbați foarte înalți, cu chipuri strălucitoare ca soarele, ochi ca niște lămpi aprinse și cu o ieșire de foc din gură. Îmbrăcămintea lor era asemănătoare cu o spumă, iar brațele păreau aripi de aur așezate la capătul patului lui Enoh.

Această descriere nu pare să se refere la îngeri, ci mai degrabă la oameni îmbrăcați într-un mod care amintește de cosmonauți, cu căști și echipamente din material plastic. Aceasta a dus la speculații că Enoh ar fi avut întâlniri cu vizitatori din alte lumi sau chiar cu extratereștri.

Aceste descoperiri și relatări surprinzătoare aduc noi perspective asupra cărții lui Enoh și pot deschide noi direcții de cercetare în domeniul religiilor și al contactului cu civilizații extraterestre.

Te-ar putea interesa si: