Introducerea unei noi materii în școli - când?

Introducerea unei noi materii în școli – când?

author
1 minute, 55 seconds Read

Elevii vor studia o nouă materie în școli
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că elevii vor avea oportunitatea de a studia o nouă materie în școli, iar aceasta este Istoria romilor. Această disciplină opțională va permite studierea trecutului zbuciumat al romilor și a fost anunțată de premier duminică, la Congresul Partidei Romilor.
Premierul susține înființarea Muzeului Național de Istorie și Cultură a romilor din România
Premierul Ciolacu a subliniat importanța înființării Muzeului Național de Istorie și Cultură a romilor din România, pentru care a susținut personal inițiativa. Acest muzeu reprezintă un moment istoric pentru etnia romă și va contribui la promovarea identității romilor. În plus, premierul a menționat că limba romani este deja predată în școli și că în curând va fi introdusă ca disciplină opțională și istoria romilor.
Implicarea deputatului Cătălin Manea și a liderului Partidei Romilor, Nicolae Păun
Premierul a recunoscut și sprijinul acordat deputatului Cătălin Manea, din partea Asociației Partida Romilor Pro Europa, pentru toate aceste inițiative. De asemenea, liderul Partidei Romilor, Nicolae Păun, a fost implicat în promovarea acestor măsuri.
Rezolvarea problemei sărăciei și a accesului la educație pentru romi
Premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea rezolvării problemei sărăciei și a accesului la educație pentru romi. El a exprimat dorința ca programul „Romi pentru România” să facă parte din contractul social pe care statul român trebuie să-l aibă față de toți cetățenii săi. Premierul a îndemnat romii să fie uniți și responsabili și să contribuie la realizarea unei Românii în care să-și dorească să trăiască.
Concluzie
Introducerea materiei de Istoria romilor în școli reprezintă un pas important pentru cunoașterea și promovarea identității romilor. Premierul Marcel Ciolacu a susținut personal această inițiativă, iar Muzeul Național de Istorie și Cultură a romilor din România va contribui la conservarea și promovarea patrimoniului cultural al acestei comunități. În plus, premierul a subliniat necesitatea rezolvării problemelor legate de sărăcie și accesul la educație pentru romi, încurajându-i să se implice în construirea unei Românii mai bune pentru toți cetățenii săi.

Te-ar putea interesa si: