Accident feroviar în Arad! Deraierea a două vagoane cisternă cu motorină. Intervenția de urgență a ISU.

Accident feroviar în Arad! Deraierea a două vagoane cisternă cu motorină. Intervenția de urgență a ISU.

author
1 minute, 41 seconds Read

Accident feroviar în Arad! Deraierea a două vagoane cisternă cu motorină. Intervenția de urgență a ISU.

Un accident feroviar a avut loc marți, 14 noiembrie, în orașul Arad, după ce două vagoane cisternă, pline cu motorină, au deraiat, transmite ISU Arad și presa locală. Pompierii din cadrul Detașamentului Arad intervin la viaductul din Aradul Nou.

Incidentul și intervenția de urgență

”Garnitură de tren deraiată, cu două vagoane cisternă răsturnate la sensul giratoriu din Subcetate spre Aradul Nou”, a transmis ISU Arad. Doua cisterne au deraiat de pe linii, incidentul fiind urmat de incendiu. La fața locului, au fost trimise două autospeciale de stingere și o autospecială de descarcerare. De asemenea, alte două vagoane s-au răsturnat.

Traficul feroviar restricționat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar a fost restricționat, începând cu ora 13.00, pe relația Aradu Nou – Arad, din cauza incidentului feroviar în care este implicat un tren privat de marfă încărcat cu motorină. „La ieșire din stația Aradu Nou, 2 vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat. Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate și circula în relația Drobeta Turnu Severin – Arad. În acest moment, reprezentanții SRCF Timișoara analizează, în colaborare cu operatorul național de transport feroviar de călatori, variantele posibile pentru a asigura continuitate în circulaţia trenurilor de călători care erau programate să tranziteze zona respectivă. De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Timișoara va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Aradu Nou – Arad să fie redeschisă în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții CFR.

Masuri de siguranță

ISU Arad spune că motorina dintr-un vagon s-a scurs pe câmpul din apropiere. Forțele de intervenție rămân mobilizate la fața locului pentru evitarea oricărui pericol.

Te-ar putea interesa si: