Valabilitate prelungită: 1.400 lei expiră în ultima zi!

Valabilitate prelungită: 1.400 lei expiră în ultima zi!

author
1 minute, 9 seconds Read

Valabilitate prelungită: 1.400 lei expiră în ultima zi!

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat astăzi joi 16 noiembrie, că persoanele care beneficiază de vouchere de energie le pot folosi și după 1 ianuarie 2024.

Vouchere de energie: valabile până la 31 martie 2024

În proiectul inițial, tichetele respective puteau fi utilizate până la finalul acestui an. Prin urmare, cei care beneficiază de vouchere de energie mai au la dispoziție puțin peste 100 de zile pentru a consuma cei 700 de lei.

Alte măsuri adoptate în ședința de Guvern

Concret, au fost adoptate măsuri care să reducă perioada de așteptare pentru rambursarea finanțărilor europene.

Nivelul de absorbție al finanțărilor europene

Cât despre nivelul de absorbție al finanțărilor puse la dispoziție de Guvernul României, ministrul Fondurilor Europene a subliniat că rata de absorbție se apropie de 90%. Cuantificat, acest procent înseamnă aproximativ 2 miliarde de euro.

25 de miliarde euro în apeluri de finanțare

Nu în ultimul rând, Adrian Câciu, aparte de hotărârea privind prelungirea voucherelor de energie, a înaintat o serie de cifre și date referitor la valoarea apelurilor de finanțare. Cifrele prezentate de oficial însumează 25 de miliarde de euro. Defalcat, este vorba de 16 miliarde de euro reprezentând apeluri deja lansate la care se adaugă alte 9 miliarde de euro sub formă de apeluri pregătite de finanțare.

Te-ar putea interesa si: