Creștere taxă România cu 500% de la 1 ian. 2024. Cine este afectat?

Creștere taxă România cu 500% de la 1 ian. 2024. Cine este afectat?

author
1 minute, 37 seconds Read

Creștere taxă România cu 500% de la 1 ian. 2024. Cine este afectat?

Vești proaste la nivel național după ce s-a aflat că o taxă din România va crește chiar și cu 500%. Vizați de această măsură, de la 1 ianuarie 2024, sunt atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

O taxă din România va crește cu 500% începând de anul viitor

„Taxă pe paragină“ se majorează cu un procent 500% în mai multe localități din ţară, inclusiv în orașe precum Caransebeș sau Caracal, procentul urmând să fie stabilit de fiecare autoritate locală în parte. Vizați sunt proprietarii imobilelor neîngrijite. Prevăzută să fie aplicată de la 1 ianuarie 2024, taxa aprobată în urma unui amendament USR vizează și clădirile monument istoric neîngrijite sau degradate, în care se desfășoară activități economice.

Și în Caracal procentul este la fel de mare

Proprietarii a zeci de imobile din Caracal vor plăti între 300% și 500% impozit pe clădiri în acest an, pentru că lasă imobilele să se degradeze. Printre proprietari sunt societăți mari sau nume cunoscute în urbe.

Taxa creşte cu 500% şi în Buzău

Buzoienii vor scoate mai mult din buzunare pentru impozitele pe locuințe și mijloace de transport. Un proiect privind majorarea impozitelor cu indicele anual de inflație, respectiv 5,1 la sută, a fost adoptat în decembrie. Anul 2023 a venit cu taxe locale mai mari în municipiul Buzău. În cadrul ultimei ședințe din 2022 a Consiliului Local Municipal, aleșii locali au adoptat proiectul privind indexarea taxelor și impozitelor locale, pentru anul fiscal 2023, cu rata anuală a inflației, respectiv 5,1 la sută, stabilită de Ministerul Finanțelor.

În cadrul aceluiași proiect, s-a mai decis ca în cazul proprietarilor unor imobile lăsate în paragină, majorarea să fie de până la 500%. Procentul a fost stabilit cu scopul de a-i forța pe proprietarii clădirilor degradate să investească în renovarea lor.

Te-ar putea interesa si: