Conturi bancare gratuite pentru toți românii! Decizia Parlamentului este în vigoare!

Conturi bancare gratuite pentru toți românii! Decizia Parlamentului este în vigoare!

author
1 minute, 28 seconds Read

Conturi bancare gratuite pentru toți românii! Decizia Parlamentului este în vigoare!

Parlamentul României a adoptat recent o decizie importantă care va permite tuturor românilor să beneficieze de un cont bancar gratuit. Această decizie vine în urma unui proiect legislativ ce a trecut recent de votul decisiv al deputaților.

Fiecare român va avea un cont bancar gratuit! Parlamentul a luat deja decizia

Conform proiectului legislativ, fiecare român va avea garantat un cont bancar fără comisioane financiare. Acest cont va putea fi utilizat pentru încasarea salariului sau a beneficiilor sociale. Deschiderea și administrarea contului, retragerea de numerar de la bancomat și alte operațiuni bancare vor fi lipsite de comisioane.

Se va îmbunătăți relația cu statul

Scopul acestei măsuri este de a îmbunătăți relația cetățenilor cu statul și de a optimiza transferurile financiare. Prin acest cont de bază, fiecare cetățean va putea primi indemnizații sociale, plăti taxe și impozite, conform notei de fundamentare a viitoarei legi.

Totul va putea fi gratuit, mai puțin plățile pentru jocurile de noroc

Deschiderea și administrarea contului, retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, plățile online și închiderea contului de bază vor fi lipsite de comisioane. Singura excepție este reprezentată de plățile cu cardul pentru jocurile de noroc, care nu vor beneficia de gratuitate.

Proiectul trebuie promulgat și publicat în Monitorul Oficial

Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, este necesară promulgarea sa prin decret prezidențial și publicarea în Monitorul Oficial. Astfel, românii vor putea beneficia de acest nou drept garantat de Parlamentul României.

Este important de menționat că acest articol a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: