Klaus Iohannis: Turism de lux în Africa

Klaus Iohannis: Turism de lux în Africa

author
2 minutes, 0 seconds Read

Klaus Iohannis: Turism de lux în Africa

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va pleca într-un nou și costisitor turneu extern, de această dată în Africa. După ce în acest an a efectuat turnee în Asia și America de Sud, președintele și-a programat vizite în Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal în perioada 14-23 noiembrie.

Costurile vizitelor sunt considerate ”clasificate”

Costurile deplasărilor externe ale lui Klaus Iohannis sunt considerate clasificate de către Administrația Prezidențială. Cu toate acestea, o investigație Recorder prezintă cheltuielile fabuloase din deplasările ”primului turist” al României. În 2022, președintele a cheltuit 17 milioane de lei (3,4 milioane de euro) pentru 24 de vizite în străinătate, însumând 35 de zile.

Cheltuieli exorbitante în primele două luni din 2023

În primele două luni din 2023, cheltuielile cu deplasările externe la Bruxelles, Varșovia, Baku și Luxemburg au fost de 1,83 milioane lei. Aceasta înseamnă o medie de aproximativ 400.000 de lei pe zi de deplasare, după scăderea cheltuielilor de ticketing. Președintele a zburat de 26 de ori în ultimul an, cu cele mai multe deplasări având și escală la Sibiu.

Refuzul administrației prezidențiale de a prezenta lista cheltuielilor

Cu privire la deplasările din Asia și America de Sud, Administrația Prezidențială a refuzat să prezinte lista cheltuielilor. Potrivit stiripesurse.ro, vizita în Japonia și Singapore a costat România 2,5 milioane de euro, inclusiv închirierea unei aeronave de lux.

Periplu costisitor în Africa

Vizita în Kenya va include consultări politice bilaterale cu președintele William Ruto și participarea la o întâlnire la sediul ONU din Nairobi. În Tanzania, Klaus Iohannis va avea consultări politice cu președintele Samia Suluhu Hassan. În Cabo Verde, vor avea loc consultări cu președintele José Maria Neves și întrevederi cu alți oficiali de rang înalt. Vizita în Senegal va include consultări politice cu președintele Macky Sall și participarea la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal.

Aceste vizite vor avea și scopul semnării unor documente oficiale privind mediul și cooperarea politică, precum și inaugurarea unei donații a României pentru o școală kenyană. De asemenea, președintele Klaus Iohannis va avea întâlniri cu foști studenți din Cabo Verde și Senegal care au studiat în România.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: