"Cădere fațadă Palatul Parlamentului"

„Cădere fațadă Palatul Parlamentului”

author
1 minute, 53 seconds Read

Cădere fațadă Palatul Parlamentului

Primele măsuri

Cade fațada de la Palatul Parlamentului. Conducerea Camerei Deputaților a impus deja o serie de restricții de acces în anumite zone ale construcției cunoscute sub numele de ”Casa poporului”. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de o informare privind faptul că există probabilitatea extrem de ridicată ca desprinderile necontrolate ale elementelor de placare a faţadei imobilului Palatul Parlamentului să producă accidente soldate cu pagube, răniri sau pierderi de vieţi omeneşti. Au fost instituite temporar o serie de restricţii privind accesul în anumite zone ale Palatului Parlamentului, o porţiune cu lăţimea de trei metri de la pereţii exteriori ai imobilului fiind considerată „zonă periculoasă”. De asemenea, au fost demarate „procedurile de achiziţie pentru montarea de plase de protecţie pe faţada imobilului, ca o măsură temporară pentru punere în siguranţă până la repararea faţadelor imobilului şi protejarea zonelor de acces în imobil prin amplasarea de copertine de protecţie”.

Măsuri suplimentare de protecție

Sursa citată mai spune că, în aceste condiţii, au fost implementate următoarele măsuri suplimentare de protecţie cu caracter temporar:

– Restricţionarea accesului personalului şi autovehiculelor în zonele periculoase, prin montarea de stâlpi cu bandă de semnalizare, cu excepţia căilor de acces în imobil;
– Afişarea de marcaje specifice de securitate şi sănătate în muncă de atenţionare/restricţionare la intrările în imobil aflate în administrarea Camerei Deputaţilor şi pe tot perimetrul prezentat în schiţă;
– Restricţionarea folosirii curţilor interioare şi a terasei de la etajul 3 (corp D1 cota 0,00; corp D4 cota – 9,00; terasa corp A2 cota +31,50).
– Sistarea temporară a acţiunilor de curăţenie, întreţinere spaţii verzi, deszăpezire, etc., în zona periculoasă”, mai arată documentul.

În context, sursa menţionată precizează că „la această dată (11 decembrie 2023 – n.r.) au fost demarate procedurile de achiziţie pentru montarea de plase de protecţie pe faţada imobilului, ca o măsură temporară pentru punere în siguranţă până la repararea faţadelor imobilului şi protejarea zonelor de acces în imobil prin amplasarea de copertine de protecţie”.

Te-ar putea interesa si: