Marcel Ciolacu în avionul special pentru cetățenii români din Gaza

Marcel Ciolacu în avionul special pentru cetățenii români din Gaza

author
1 minute, 16 seconds Read

Marcel Ciolacu în avionul special pentru cetățenii români din Gaza

Premierul Marcel Ciolacu va merge în Egipt pentru a întâmpina refugiații români din Gaza. Aceștia vor fi aduși acasă cu un avion special.

Evacuarea refugiaților români

103 români au primit permisiunea de a părăsi Fâșia Gaza împreună cu familiile lor. Evacuarea lor se va face prin punctul de frontieră de la Rafah.

Situația cetățenilor români din Gaza

Din cei 260 de români care se află în Fâșia Gaza, momentan doar 103 au primit permisiunea de a pleca. Aceștia sunt cei mai tineri, având sub 25 de ani. Printre ei se află și un bebeluș de doar 2 luni și o persoană în vârstă de 79 de ani.

Alți cetățeni români așteaptă evacuarea

Peste 100 de cetățeni români sau cu dublă cetățenie se află în continuare în enclava palestiniană și așteaptă să fie evacuați. Trupele israeliene continuă să bombardeze locațiile Hamas din Gaza.

Vizita lui Marcel Ciolacu în Israel

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Israelul pe 17 octombrie, unde s-a întâlnit cu omologul său Benjamin Netanyahu. Acesta a devenit primul șef de guvern care a vizitat Israelul în timpul conflictului cu Hamas din Fâșia Gaza.

Cetățeni români ostatici

În prezent, 6 cetățeni români se află în continuare ostatici în tunelele din Gaza. Situația lor rămâne tensionată și se fac eforturi pentru a-i elibera în siguranță.

Te-ar putea interesa si: