3 morți în Bacău. Acoperișul unei ferme s-a prăbușit.

3 morți în Bacău. Acoperișul unei ferme s-a prăbușit.

author
1 minute, 40 seconds Read

Tragedie în Bacău: 3 morți în urma prăbușirii acoperișului unei ferme

Tragedia a avut loc joi dimineață în comuna Stănișești din județul Bacău, unde acoperișul unei construcții destinate unei ferme agricole s-a prăbușit, provocând moartea a trei persoane.

Apelul la 112 și intervenția rapidă a echipelor de urgență

Un apel la numărul de urgență 112 a anunțat că trei oameni au fost prinși sub dărâmături după ce planșeul fermei s-a prăbușit. La fața locului s-au deplasat rapid o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD, o autospecială de descarcerare, containerul de căutare-salvare și două ambulanțe SAJ.

Eforturile de salvare au rămas fără rezultat

Echipajele de intervenție au acționat prompt pentru extragerea persoanelor prinse sub dărâmături. Trei victime au fost extrase în stare inconștientă și au fost predate echipajelor medicale pentru manevrele de resuscitare. Cu toate acestea, eforturile medicilor nu au avut succes și toți cei trei bărbați au fost declarati decedați.

Cauza prăbușirii: greutatea porumbului depozitat

Potrivit primelor informații furnizate de reprezentanții Poliției județene Bacău, prăbușirea acoperișului a fost provocată de greutatea porumbului depozitat pe acesta. Condițiile meteo nefavorabile și vechimea construcției ar fi contribuit, de asemenea, la producerea acestui tragic accident.

Victimele și deschiderea unui dosar penal

Victimele acestui incident tragic sunt trei bărbați în vârstă de 47, 48 și respectiv 57 de ani. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Ancheta va stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs această tragedie și eventuala vinovăție a persoanelor implicate.

Aceasta este o tragedie care aduce în prim-plan importanța respectării normelor de siguranță în construcții și necesitatea unei atenții sporite față de securitatea și sănătatea în muncă.

Te-ar putea interesa si: