Statul a înșelat firmele de deșeuri cu 8,2 milioane lei

Statul a înșelat firmele de deșeuri cu 8,2 milioane lei

author
1 minute, 27 seconds Read

Statul a înșelat firmele de deșeuri cu 8,2 milioane lei

Statul român a fost înșelat de mai multe societăți comerciale din domeniul deșeurilor reciclabile și construcțiilor, care au reușit să obțină ilegal suma de 8,2 milioane de lei. Aceste firme au fost verificate de inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF în luna octombrie.

Firme de deșeuri și construcții au țepuit statul

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 8,2 milioane de lei de către firmele din domeniile deșeurilor reciclabile și construcțiilor. Aceste societăți comerciale au folosit diverse metode frauduloase pentru a diminua impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului.

Cum fraudau statul

Societățile comerciale verificate au înregistrat în evidențele contabile achiziții fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice și juridice. Această practică le-a permis să reducă semnificativ impozitele și taxele datorate către stat și să creeze o aparență licită a tranzacțiilor.

Prejudiciul adus bugetului de stat

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la suma de 8,2 milioane de lei. Această sumă reprezintă taxă pe valoare adăugată și impozit pe profit.

Au fost sesizate organele de urmărire penală

În urma concluziilor rezultate în urma controalelor, organele de urmărire penală au fost sesizate pentru a continua cercetările. Această acțiune este în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Concluzii

Direcția Generală Antifraudă Fiscală desfășoară constant acțiuni de control antifraudă la nivel național pentru a preveni și combate evaziunea fiscală. ANAF recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală în vigoare pentru a evita astfel de situații care aduc prejudicii bugetului de stat.

Te-ar putea interesa si: