Pasajul Europa Unită, deschis pentru pietoni!

Pasajul Europa Unită, deschis pentru pietoni!

author
1 minute, 26 seconds Read

Pasajul Europa Unită, deschis pentru pietoni!

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a inaugurat marți, 5 decembrie, Pasajul Europa Unită, care trece peste șoseaua Berceni și rezolvă unul dintre punctele aglomerate al Bucureștiului.

Primele ore ale deschiderii pasajului sunt rezervate pietonilor

Potrivit Primăriei Sector 4, primele ore ale deschiderii pasajului vor fi rezervate pietonilor. Cu toate acestea, cei care vor să se plimbe pe pod și pe sub faimosul Vortex trebuie să respecte regulile stabilite de autorități.

Pasajul Europa Unită a fost inaugurat

În timpul ceremoniei de inaugurare, primarul Daniel Băluță a explicat motivul pentru care pasajul poartă numele de Europa Unită. El a subliniat că sectorul pe care îl conduce s-a dezvoltat cu sprijinul fondurilor europene și că această infrastructură reprezintă o modalitate de a mulțumi Comisiei Europene și Guvernului României pentru eforturile lor de dezvoltare.

Viitoarele proiecte

Primarul a anunțat că vor fi construite și alte pasaje în zonă pentru a închide inelul median al Bucureștiului. Lucrările pentru următorul pasaj peste șoseaua Berceni vor începe în vara anului viitor.

Descrierea pasajului

Pasajul Europa Unită are o lungime de 653 de metri și două benzi de circulație pe fiecare sens. Construcția este realizată din oțel și beton și este susținută de patru elemente de rezistență. Pasajul dispune și de un sistem de iluminat special, numit „Vortex original”.

Inaugurarea pasajului

La ceremonia de inaugurare au participat primarul Daniel Băluță și ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Lucrările la pasaj au început în februarie 2022, iar valoarea estimată a investiției a fost de 73 de milioane de lei. Pasajul Europa Unită a trecut recent printr-o serie de teste de rezistență înainte de deschiderea oficială.

Te-ar putea interesa si: