Pericol de polei, ceață și burniță: Atenționare meteo ANM Cod Galben! (49 characters)

Pericol de polei, ceață și burniță: Atenționare meteo ANM Cod Galben! (49 characters)

author
1 minute, 43 seconds Read

Atenționare meteo ANM Cod Galben! Pericol de polei, ceață, burniță și ghețuș

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o atenționare meteo de tip Cod Galben în mai multe zone din țară. Conform ANM, se așteaptă condiții periculoase, cum ar fi polei, ceață, burniță și ghețuș în mai multe județe.

Județele vizate de codul galben

Județele afectate de avertizarea meteo sunt Botoșani, Harghita, Bacău, Neamț și Vrancea. Locuitorii acestor zone trebuie să fie precauți și să se informeze cu privire la condițiile meteo actuale.

Condițiile meteorologice periculoase

Potrivit ANM, se vor semnala în special ceață densă, care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Aceasta va fi însoțită de burniță sau fulguială, ceea ce va favoriza formarea poleiului sau ghețușului. Condițiile meteo pot varia în funcție de localitate și de condițiile locale.

Zonele afectate în fiecare județ

În județul Bacău, zona joasă cuprinde localități precum Bacău, Onești, Buhuși, Sascut și altele. În județul Botoșani, localitățile vizate includ Ungureni, Hudești, Albești, Trușești și multe altele. În județul Suceava, zonele joase afectate includ Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Cajvana și altele. În județul Neamț, zona depresionară afectată cuprinde Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și altele. În județul Vrancea, zonele afectate includ Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu și multe altele.

Perioada de valabilitate a atenționării

Atenționarea meteo este valabilă de la ora 10:00 până la ora 16:00. De asemenea, există un alt cod galben valabil de la ora 10:00 până la ora 13:00 în zona depresionară a județului Harghita.

Este important ca locuitorii din aceste zone să fie precauți și să evite deplasările în condiții de vizibilitate redusă sau pe drumuri acoperite cu polei sau ghețuș. De asemenea, este recomandat să consulte informațiile actualizate despre starea vremii și să respecte indicațiile autorităților competente.

Te-ar putea interesa si: