Geoană își prezintă cartea la Timișoara: "Cum poate România să se elibereze definitiv de periferia Europei"

Geoană își prezintă cartea la Timișoara: „Cum poate România să se elibereze definitiv de periferia Europei”

author
2 minutes, 12 seconds Read

Mircea Geoană își prezintă cartea la Timișoara: „Cum poate România să se elibereze definitiv de periferia Europei”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a lansat sâmbătă la Timișoara cartea sa intitulată „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Evenimentul a avut loc după lansarea cărții la București în cadrul târgului de carte Gaudeamus.

Mesajul lui Mircea Geoană după eveniment

După eveniment, Mircea Geoană a postat pe Facebook un mesaj de mulțumire pentru participanți, exprimându-și bucuria de a se întâlni cu timișorenii și aprecierea pentru interesul arătat față de carte. Geoană a mulțumit și moderatoarei Simona Neumann și librăriei Cărturești pentru găzduirea evenimentului.

România poate evada definitiv de la periferia Europei

Mircea Geoană a afirmat că există o cale prin care România poate scăpa definitiv de statutul de periferie a Europei. El a menționat că în următorii ani, țările precum Ucraina, Republica Moldova, Georgia și Balcanii de Vest vor face parte din familia europeană și euro-atlantică. Astfel, România nu va mai fi considerată frontiera de răsărit a Vestului.

Nimeni nu te invită să te așezi la masa decidenților

Geoană a subliniat că nivelul de ambiție al României trebuie să fie acela de a nu mai fi considerată periferică și provincială în Europa. El a explicat că trebuie să ne promovăm și să ne apărăm interesele pentru a fi luați în considerare la nivelul deciziilor importante. Geoană a vorbit și despre un patrulater format din Franța, Germania, Polonia și România, pe care îl consideră natural și important pentru viitorul Europei.

Lansarea cărții „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”

Mircea Geoană și-a lansat cartea „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO” la librăria Carturești din Iulius Mall. Autorul susține că în istoria națiunilor și în istoria României există momente în care istoria devine accelerată și agitată. El consideră că trăim un astfel de moment, cu un cutremur geopolitic și cu revoluții tehnologice care au un impact semnificativ asupra societății. Geoană vorbește despre paradoxul României, care se află într-un moment favorabil în cadrul NATO și UE, dar se confruntă și cu probleme complicate precum exodul tinerilor și scăderea populației.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: