Ajutor de urgență pentru românii în necaz. Decizia Guvernului

Ajutor de urgență pentru românii în necaz. Decizia Guvernului

author
2 minutes, 0 seconds Read

Ajutor de urgență pentru românii în necaz. Decizia Guvernului

Guvernul României a luat o decizie importantă în sprijinul persoanelor afectate de incendii sau calamități naturale. Prin intermediul unui comunicat emis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), s-a anunțat acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de 1,756 milioane de lei pentru 427 de familii și persoane singure aflate în situații de necesitate.

Ajutoare pentru persoanele afectate de incendii

Potrivit comunicatului, suma de 350.000 de lei a fost alocată pentru 50 de familii și persoane singure care au suferit din cauza incendiilor. Acești beneficiari locuiesc în județele Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Sprijin pentru victimele alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice periculoase

O sumă de 9.500 de lei va fi acordată unei familii din județul Dâmbovița și altor două familii din județul Vaslui care se confruntă cu probleme sociale cauzate de alunecările de teren și fenomenele meteorologice periculoase.

Ajutoare pentru situații deosebite

Pentru a veni în ajutorul familiilor și persoanelor singure aflate în situații deosebite, Guvernul a alocat suma de 1,397 milioane de lei. Acești beneficiari se află în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București. Aceste situații deosebite pot fi determinate de starea de sănătate sau de alte cauze care pot conduce la excluziune socială.

Sursele de finanțare

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență va fi suportată din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Viitoarele măsuri de sprijin

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, se va acorda un venit minim de incluziune în valoare de până la 428 de lei pentru bătrânii și familiile din România. Acest venit minim va fi destinat persoanelor singure și familiilor cu copii al căror venit nu depășește un anumit prag.

Depunerea cererilor de acordare al ajutorului

Primăriile din întreaga țară au anunțat că începe perioada de depunere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor de urgență. Persoanele afectate de incendii sau calamități naturale pot depune cererile la primăriile din localitatea de domiciliu.

Te-ar putea interesa si: