Mircea Geoană, posibil candidat independent în 2024. NATO lansează cartea manifest "Bătălia pentru Viitorul României".

Mircea Geoană, posibil candidat independent în 2024. NATO lansează cartea manifest „Bătălia pentru Viitorul României”.

author
1 minute, 56 seconds Read

Mircea Geoană, posibil candidat independent în 2024

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat că ia în considerare o posibilă candidatură independentă la alegerile prezidențiale din 2024. El va lansa cartea manifest „Bătălia pentru Viitorul României” în cadrul Târgului Gaudeamus, care oferă un ghid pentru o posibilă candidatură independentă la funcția de președinte al României.

Un ghid pentru viitorul României

Mircea Geoană a explicat că România se află într-o criză de timp în ceea ce privește viitorul țării și că este nevoie de luciditate, cunoaștere, competență și o viziune solidă pentru a construi un viitor mai bun. Cartea sa oferă un ghid care încurajează rezistența și determinarea fiecărui român în lupta pentru România.

Posibila candidatură independentă

Mircea Geoană este cotat cu șanse mari în sondajele de opinie pentru alegerile prezidențiale din 2024 și sugerează că ar putea candida ca independent. El este susținut de o platformă civică numită Proiectul România 2030. Geoană a menționat exemplul președintelui Cehiei, care a câștigat alegerile ca independent și a reușit să impună o agendă care depășește interesele de partid.

Proiectul Național propus de Geoană

În cartea sa, Mircea Geoană prezintă un „Proiect Național” care vizează o renaștere națională și dezvoltare accelerată. El subliniază importanța valorificării potențialului național pentru a schimba imaginea României și pentru a reda românilor demnitatea în luarea deciziilor.

Acuzații la adresa politicienilor

Mircea Geoană critică politizarea excesivă din România și susține că nivelul politizării este insuportabil. El consideră că depolitizarea este esențială pentru stabilitatea funcției publice și pentru evitarea unui colaps al statului. Fostul candidat social-democrat la alegerile prezidențiale din 2009 subliniază că depolitizarea este o misiune dificilă, dar necesară pentru a aduce schimbările dorite.

În concluzie, Mircea Geoană pare a fi pregătit să se lanseze în cursa electorală ca independent în alegerile prezidențiale din 2024. Cartea sa, „Bătălia pentru Viitorul României”, oferă un ghid pentru o posibilă candidatură independentă și prezintă un Proiect Național pentru o renaștere a țării. Geoană aduce acuzații la adresa politicienilor și susține necesitatea depolitizării pentru a asigura stabilitatea și dezvoltarea României.

Te-ar putea interesa si: