Furtul datelor personale în numele ANAF. Atenție la ce trebuie să fiți atenți.

Furtul datelor personale în numele ANAF. Atenție la ce trebuie să fiți atenți.

author
2 minutes, 1 second Read

Furtul datelor personale în numele ANAF. Atenție la ce trebuie să fiți atenți.

ANAF avertizează că se fură datele personale în numele instituției. Mai mulți români s-au plâns că primesc telefoane de la persoane care pretind că sunt inspectori ai Fiscului și le cer datele de identificare și informații despre venituri sau credite.

Se fură datele personale în numele ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează asupra unei noi tentative de fraudă în numele instituției. Potrivit ANAF, au fost primite sesizări din partea unor contribuabili care afirmă că au fost sunați de pe numărul 031.403.91.60, care aparține Call Center-ului ANAF. Persoanele care au efectuat aceste apeluri se recomandă ca fiind de la Antifraudă și solicită contribuabililor date personale și detalii despre credite.

Atenție!

ANAF a transmis că există două aspecte importante pe care contribuabilii trebuie să le aibă în vedere:

1. Funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici sau persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției. Este important ca oamenii să fie precauți și să nu ofere datele personale solicitate de aceste persoane care pretind că fac parte din ANAF.

2. Contribuabilii trebuie să știe că apelurile către Call Center-ul ANAF sunt efectuate de ei înșiși, iar funcționarii de la asistență contribuabili oferă doar informații generale în domeniul fiscal și IT. Situațiile în care agenții Call Center apelează contribuabilii se întâmplă doar ca urmare a apelării inițiale a contribuabilului și pentru a i se oferi completări la cererea de asistență. Cu toate acestea, aceste situații sunt foarte rare.

La ce trebuie să fiți atenți

ANAF sfătuiește oamenii să nu cadă în capcana infractorilor și să fie atenți la următoarele aspecte:

– Agenții Call Center nu oferă și, mai ales, NU SOLICITĂ DATE PERSONALE. Este important ca oamenii să nu furnizeze informații cu privire la conturile bancare, CNP-ul, sumele de bani, plățile, creditele, recuperarea sumelor sau alte informații supuse secretului fiscal.

ANAF îndeamnă contribuabilii să fie vigilenți și să raporteze orice astfel de tentative de fraudă sau apeluri suspecte. Este important ca fiecare persoană să își protejeze datele personale și să nu ofere informații confidențiale către persoane necunoscute sau care pretind că fac parte din instituții oficiale.

Te-ar putea interesa si: