Curtea lui Ciucă către Nicușor Dan. Soluția pentru susținerea liberalilor în alegeri.

Curtea lui Ciucă către Nicușor Dan. Soluția pentru susținerea liberalilor în alegeri.

author
2 minutes, 10 seconds Read

Curtea lui Ciucă către Nicușor Dan. Soluția pentru susținerea liberalilor în alegeri.

Liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a propus o soluție pentru ca primarul Capitalei, Nicușor Dan, să fie susținut de liberali pentru o nouă candidatură la Primăria Capitalei. Această soluție constă în înscrierea lui Nicușor Dan în PNL.

Liberalii merg pe hulita soluția de avarie

Deși mulți membri ai PNL au criticat modul dezastruos în care Nicușor Dan a condus Primăria Municipiului București și s-a pus sub semnul întrebării susținerea sa în viitoarele alegeri locale din 2024, Nicolae Ciucă îl promovează pe edil. Această inițiativă vine în contextul în care partidul nu are o variantă serioasă pentru fotoliul de primar general.

Confirmarea speculațiilor privind o întâlnire între cei doi

Speculațiile din ultimele zile cu privire la o întâlnire între Nicolae Ciucă și Nicușor Dan au fost confirmate. Liderul PNL a declarat că discuția cu primarul Capitalei este mai veche și că acesta a candidat la Primărie cu susținerea PNL. De asemenea, Nicolae Ciucă a subliniat că PNL are capacitatea administrativă necesară pentru a gestiona atât la nivel local, cât și regional, exemplificând cu realizările administrațiilor liberale din Cluj, Bihor, Alba și Suceava.

Anterior, critici și solicitări de retragere a sprijinului politic

Anul trecut, premierul de atunci, Nicolae Ciucă, a afirmat că nu există fonduri la buget pentru a plăti datoriile Termoenergetica și că primarul general trebuia să rezolve această problemă în București. De asemenea, au existat și alte acuzații aduse lui Nicușor Dan privind modul în care a administrat Bucureștiul. Vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că liberalii nu sunt mulțumiți de activitatea primarului Capitalei.

La sfârșitul anului 2022, conducerea PNL i-a cerut președintelui filialei București, Ciprian Ciucu, să îi retragă sprijinul politic primarului general, Nicușor Dan.

Propunerea PNL pentru susținerea lui Nicușor Dan

PNL este dispus să îl susțină pe Nicușor Dan, dar cu o condiție – acesta trebuie să se înscrie în partid. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că aceasta este singura soluție pentru ca Nicușor Dan să primească sprijinul partidului.

Nicușor Dan a declarat că a purtat discuții cu mai mulți politicieni, inclusiv cu Nicolae Ciucă, însă strategia sa este să rămână independent și să solicite sprijinul partidelor de dreapta pentru a împiedica PSD să câștige în București.

Te-ar putea interesa si: