Groaza prin care trece o româncă în Israel din cauza războiului

Groaza prin care trece o româncă în Israel din cauza războiului

author
1 minute, 58 seconds Read

Groaza prin care trece o româncă în Israel din cauza războiului

O româncă stabilită în Israel din anul 2000, Dana Ilea, relatează despre momentele de groază prin care trece zilele acestea din cauza războiului. Viața ei nu a fost niciodată liniștită, dar situația actuală este cu adevărat un coșmar.

Un conflict tensionat

Dana Ilea mărturisește că, deși a mai fost nevoită să trăiască în perioade tensionate, nimic nu se compară cu situația actuală. Ea lucrează de acasă, încearcă să iasă cât mai puțin și așteaptă cu sufletul la gură noutățile.

O viață în așteptare

Românca povestește că nu are în locuință o cameră pentru adăpost și că, în schimb, are un adăpost comun pentru cinci apartamente ale blocului în care locuiește. Coborâm, așteptăm și respectăm indicațiile frontului de pază națională, spune ea. Speranța este că lucrurile se vor îmbunătăți. Cu toate acestea, românca este dezamăgită de modul în care conflictul este prezentat în presa internațională. Se pune accent pe victimizarea oamenilor din Gaza, dar se uită de suferința oamenilor nevinovați din Israel, subliniază ea.

Israelul renunță la o invazie pe scară largă

Potrivit oficialilor americani citați de New York Times, Israelul pare să renunțe la o invazie pe scară largă a Fâșiei Gaza și efectuează în schimb incursiuni terestre mai limitate. Aceasta ar fi în conformitate cu sugestiile făcute de secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Cu toate acestea, administrația Biden a avertizat că este greu de spus ce va face Israelul în cele din urmă, deoarece numărul loviturilor aeriene a crescut și incursiunile terestre s-au extins în ultimele zile, indicând o poziție mai agresivă.

Forțele israeliene intră în Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că forțele israeliene au intrat în Fâșia Gaza pentru a începe „a doua etapă a războiului”, deși nu a folosit termenul „invazie”. Oficialii militari au anunțat că trupele israeliene au pătruns în partea de nord a enclavei și au rămas acolo peste noapte, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: