Furtuna dezastruoasă ajunge în România

Furtuna dezastruoasă ajunge în România

author
1 minute, 56 seconds Read

Furtuna dezastruoasă ajunge în România

O furtună puternică care a provocat haos în întreaga Europă se îndreaptă acum spre România și se ciocnește cu un jet puternic. Meteorologii avertizează că vom avea parte de intervale cu vânt puternic, ploi și averse în mai multe regiuni ale țării, dar și de temperaturi de până la 26 de grade Celsius.

Masa de aer tropical adusă de furtună

Chiar dacă ne aflăm la o distanță de aproape 2.000 de kilometri de Oceanul Atlantic, ciclonii care se formează acolo pot afecta și vremea din România. Această furtună aduce cu ea o masă de aer cald de origine tropicală, care va pătrunde în sectorul anterior al depresiunii Ciaran.

Prognoza pentru următoarele zile

După ce ne-am confruntat cu o răcire în mijlocul acestei săptămâni, acum se așteaptă o încălzire a vremii în întreaga țară. Temperaturile vor crește din nou, în special în sud și sud-est, unde se vor înregistra valori de până la 24 – 26 de grade Celsius în acest weekend.

Averse și intensificări ale vântului

Majoritatea regiunilor țării vor avea parte de intervale cu vânt puternic, ploi și averse. Cantitățile de apă vor atinge local valori de până la 20 – 30 de litri pe metru pătrat, iar în zonele de munte aceste cantități pot fi chiar mai mari. Nu sunt excluse nici câteva tunete și fulgere, mai ales sâmbătă.

Vremea în săptămâna viitoare

În vestul și nordul țării sunt posibile câteva ploi în prima parte a săptămânii viitoare, în timp ce în sud și est se va menține o vreme caldă și destul de însorită, cu temperaturi maxime în jur de 18 – 23 de grade Celsius.

Nicio șansă de iarnă

Deși temperaturile vor începe să scadă, nu se poate vorbi despre o răcire prea puternică. În unele regiuni, va fi încă destul de cald pentru luna noiembrie. De asemenea, ploile se pot întoarce spre sfârșitul săptămânii, în special în nord și vest.

Prognoza pe termen lung

Pe termen lung, circulația atmosferică pare să se schimbe după mijlocul lunii. Există posibilitatea ca România să rămână în partea „caldă” a continentului. Aceste informații provin de la meteoradar.ro.

Te-ar putea interesa si: