Data plății pensiilor în decembrie: anunțul șefului Casei de Pensii

Data plății pensiilor în decembrie: anunțul șefului Casei de Pensii

author
2 minutes, 6 seconds Read

Data plății pensiilor în decembrie: anunțul șefului Casei de Pensii

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important referitor la data plății pensiilor în luna decembrie. Potrivit acestuia, pensionarii nu vor avea de suferit din cauza minivacanței bugetarilor de 1 Decembrie și banii vor ajunge la ei la timp.

Când se dau pensiile în luna decembrie

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare să afle când vor primi pensiile în luna decembrie. Situația este delicată deoarece între 30 noiembrie și 3 decembrie toți bugetarii sunt liberi, inclusiv angajații Poștei Române care se ocupă de distribuirea pensiilor.

Daniel Baciu a venit cu lămuriri referitoare la acest aspect, asigurând pensionarii că pensiile nu vor întârzia nici măcar o zi și că totul se va desfășura conform programului stabilit. În plus, el a menționat că, în anii precedenți, s-a încercat chiar acordarea pensiilor mai devreme cu ocazia sărbătorilor.

Plățile către Poșta Română și bănci

Potrivit șefului Casei Naționale de Pensii, sumele destinate pensionarilor vor fi virate către Poșta Română și către bănci fără nicio întârziere. Aceasta înseamnă că atât cei care au optat pentru plata pensiei la poștă, cât și cei care au optat pentru plata pensiei la bancă, vor primi banii la timp.

Daniel Baciu a subliniat faptul că nu au existat întârzieri în trecut și că nu vor exista nici acum. Casa de Pensii este pregătită să efectueze plățile conform graficului stabilit.

Când trebuie plătite pensiile

Conform Codului Muncii, în data de 30 noiembrie românii beneficiază de o zi liberă deoarece se sărbătorește Sfântul Andrei. Totodată, în data de 1 decembrie are loc Ziua Națională a României, iar lucrătorii vor avea și această zi liberă.

Astfel, între 30 noiembrie și 3 decembrie, salariații din România vor fi liberi. În luna decembrie a anului 2023, pensionarii care primesc pensia prin intermediul Poștei Române vor primi sumele corespunzătoare până la data de 15 decembrie, dar după data de 4 decembrie.

În ceea ce privește pensionarii care primesc pensia prin transfer bancar, plățile se realizează prin intermediul cardului în data de 12 a fiecărei luni, fără a depăși data de 13 a fiecărei luni. Astfel, și în luna decembrie se vor respecta aceste termene pentru a asigura ca pensionarii să primească banii la timp.

Te-ar putea interesa si: