"Cazul halucinant al extraterestrului din Laredo, Mexic 1948"

„Cazul halucinant al extraterestrului din Laredo, Mexic 1948”

author
2 minutes, 37 seconds Read

Cazul halucinant al extraterestrului din Laredo, Mexic 1948

Un obiect misterios cade în Mexic

La data de 7 iulie 1948, la ora 2:29, un obiect neidentificat a căzut pe teritoriul mexican, în apropierea localității Laredo. Potrivit informațiilor, acest obiect a fost observat pe radar cu o oră și 7 minute înainte de a se prăbuși, în timp ce zbura cu o viteză uluitoare de peste 4.000 de km/h.

Operațiune de căutare și descoperire

După incident, forțele aeriene mexicane și americane au demarat imediat o operațiune de căutare și salvare. Cu toate acestea, nu au reușit să găsească nimic în acea zi. Abia a doua zi, un avion american a reușit să localizeze resturile obiectului neidentificat. Obiectul era complet distrus de explozie, iar cercetările ulterioare au dezvăluit că avea o formă circulară, cu un diametru de 27 de metri și 5-6 trepte pe axul central.

Descoperirea unei creaturi ciudate

În mijlocul resturilor obiectului, a fost găsit un corp calcinat de creatură. Aceasta avea o lungime de 1,37 metri și un cap mai mare decât cel uman, cu orbite anormal de mari, care îi permiteau să vadă într-un unghi de 180 de grade. Aviația americană a realizat aproximativ 500 de fotografii ale acestui corp și toate acestea au fost clasificate și păstrate secrete. De asemenea, se crede că acest cadavru a fost transportat la baza militară de la White Sands cu un elicopter C47.

Teorii și controverse

După o perioadă de 30 de ani de tăcere, fotografiile și informațiile despre acest caz au ajuns la cercetătorii ufologi. Contrar declarațiilor inițiale, s-a descoperit că creatura calcinată era, de fapt, un om, având o lungime de doar 86,3 centimetri. S-au ridicat ipoteze că aceasta ar fi fost o maimuță Rhesus sau un urangutan, iar obiectul ar fi fost o rachetă de tip V2 germană.
Există și teoria conform căreia Forțele Aeriene Americane ar fi creat această diversiune pentru a face lumea să creadă în existența extratereștrilor. Dr. Gregory Kennedy, de la Muzeul Smithsonian, susține că între anii 1948 și 1949 au avut loc patru lansări de rachete V2 cu maimuțe vii Rhesus la bord, în cadrul unui proiect cunoscut sub numele de „Proiectul Hermes”.
Cu toate acestea, există unele contradicții în această teorie. Racheta V2 avea o autonomie de maximum 400 de km, iar distanța dintre locul de lansare și Laredo este de 1600 km. De asemenea, dimensiunile creaturii calcinate sunt mai mari decât cele ale maimuțelor folosite în lansare. Observațiile din statul New York, cu o oră înainte de incident, indică o viteză de zbor de 4.000 de km/h, ceea ce nu era posibil pentru avioanele acelei perioade.
Aceste detalii neconcordante sugerează că obiectul căzut nu era o rachetă V2, ci o nouă formă de navă spațială, cu o autonomie de zbor mai mare. De asemenea, numărul degetelor creaturii calcinate reprezintă un alt element straniu și neexplicat în acest caz.
Până în prezent, cazul extraterestrului din Laredo rămâne un mister nerezolvat și continuă să fascineze cercetătorii și pasionații de fenomenele paranormale.

Te-ar putea interesa si: