Anomalii nenaturale în craniul mumiei lui Tutankhamon, dezvăluite de cercetători

Anomalii nenaturale în craniul mumiei lui Tutankhamon, dezvăluite de cercetători

author
2 minutes, 25 seconds Read

Anomalii nenaturale în craniul mumiei lui Tutankhamon, dezvăluite de cercetători

O scanare a mumiei lui Tutankhamon a dezvăluit o anomalie ciudată în craniul tânărului faraon, aducând la lumină încă un mister al Egiptului antic.

Ce s-a descoperit în craniul lui Tutankhamon

Tehnologia de ultimă oră ne ajută să deslușim multe mistere antice, iar tânărul faraon a devenit subiectul unei ample cercetări ce a utilizat scanări CT. Mai exact, scanarea rămășițelor faraonului a contribuit la reconstrucția 3D a feței, precum și la examinarea rămășițelor sale scheletice.

Astfel, cercetătorii au descoperit o anomalie. Când rămășițele faraonului sunt examinate din profil, nu poți să nu observi forma neobișnuită a craniului lui Tutankhamon. Mai exact, lungimea extraordinară a craniului, care, cu siguranță, nu este o caracteristică obișnuită. Acest aspect stârnește întrebări suplimentare despre faraon, mai ales că se pare că și alți membrii ai familiei lui Tutankamon aveau astfel de cranii ciudate.

Unii cercetători susțin că Tutankhamon ar fi suferit o deformare artificială

Medicii din zilele noastre recomandă utilizarea unor căști pentru dezvoltarea corectă a formei craniului la copiii de vârstă fragedă. Se pare că civilizațiile din antichitate, inclusiv cea din Egiptul antic, practicau și ele modelarea craniului ca parte a unor ritualuri.

Aspectul diferit al faraonilor a indicat probabil asocierea lor cu zeii înșiși. Cercetătorii cred că modelarea craniului folosind bandaje de pânză nu provoca complicații pentru sănătate, deoarece creierul se dezvolta normal.

Aspectul ciudat al capului lui Tutankhamon

Particularitatea craniului lui Tutankhamon ridică o serie de întrebări și speculații. Care ar putea fi cauza unei astfel de caracteristici distinctive? A fost rezultatul unor practici antice, cum ar fi deformarea artificială a craniului, sau a existat un alt motiv?

Această descoperire adaugă și mai mult mister asupra vieții și morții lui Tutankhamon. De-a lungul timpului au existat nenumărate dezbateri despre problemele sale de sănătate, inclusiv o posibilă necroză osoasă și călcâie deformate, dar și speculații despre circumstanțele morții sale. Recent, un cercetător a sugerat că Tutankhamon ar fi murit din cauză că ar fi condus trăsura în stare de ebrietate.

Concluzii și perspective

Toate întrebările despre Tutankhamon ar putea avea în cele din urmă răspunsuri datorită utilizării tehnologiei avansate. Nimeni nu știe ce tehnologii se vor inventa în viitor și cât de eficiente vor fi acestea. În 1922, atunci când s-a descoperit mormântul lui Tutankhamon, nici nu existau tehnologii medicale de investigație precum CT și RMN. Cu ajutorul acestor tehnologii, cercetătorii pot continua să dezvăluie misterele antichității și să aducă la lumină informații noi despre viața și moartea faraonilor.

Te-ar putea interesa si: