1. Elevii români obțin locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

1. Elevii români obțin locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

author
2 minutes, 41 seconds Read

Elevii români au obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

România a obținut un rezultat remarcabil la Olimpiada Balcanică de Informatică, ocupând locul I în clasamentul general. Echipa Națională a României s-a impus atât în clasamentul individual, cât și în clasamentele pe echipe, adunând un punctaj cumulat de 1.963 de puncte dintr-un total posibil de 2.400.

Performanțe deosebite ale elevilor români

Dintre cei patru competitori români, unul s-a remarcat prin obținerea unui punctaj maxim. Mihnea Andreescu, absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București, a câștigat concursul și a adus echipei României o medalie de aur. Această performanță reprezintă o încununare a carierei sale de olimpic la informatică și îl propulsează pe Mihnea într-o nouă etapă a vieții sale, aceea de student. În continuare, acesta va juca rolul de antrenor și membru al echipelor de selecție a Loturilor României.

Un alt elev care s-a remarcat în competiție este Mihai-Valeriu Voicu, elev la Liceul Internațional de Informatică din București. Anul trecut, acesta a obținut o medalie de aur la Balcaniada de Juniori, iar acum a urcat pe podium și la categoria seniori, ocupând locul 2. Evoluția sa impresionantă a făcut ca România să se bucure de un succes în plus la această competiție internațională.

Rezultatele obținute de România

Elevii români au adus acasă următoarele medalii: o medalie de aur pentru Mihnea Andreescu, o medalie de aur pentru Mihai-Valeriu Voicu, o medalie de argint pentru Luca-Mihai Ilie și o medalie de bronz pentru Vlad-Alexandru Haivas. Aceștia sunt elevi la prestigioasele Liceul Internațional de Informatică din București și Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București.

Însoțitori și susținători ai echipei

Echipa Națională a României a fost însoțită în deplasarea la Maribor, Slovenia, de profesorul Adrian Panaete, vice-președinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), și de Adrian Budău, co-președintele Societății ”Infoarena” și membru în Comitetul Director al SEPI. Aceștia au avut rolurile de Team-Leader și Deputy Leader în cadrul competiției.

Reprezentarea României în cadrul competiției

România nu a fost prezentă doar cu echipa de concurs, ci și în Comitetul Științific al Olimpiadei Balcanice de Informatică. Doi membri ai SEPI, profesorul Ionel-Vasile Piț-Rada de la Colegiul Național ”Traian” din Drobeta-Turnu-Severin și doctorandul Tamio-Vesa Nakajima de la Universitatea din Oxford, au reprezentat România în acest comitet important.

Recunoaștere internațională pentru un profesor român

În cadrul General Assembly a competiției, la propunerea delegației din Republica Moldova, profesorul Adrian Panaete a fost ales membru al Comitetului Internațional al Olimpiadei Balcanice de Informatică. Această recunoaștere internațională vine ca o confirmare a expertizei și dedicării sale în domeniul informaticii.

Aceste rezultate de excepție obținute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Informatică demonstrează nivelul înalt al pregătirii acestora și reprezintă o mândrie pentru România în domeniul informaticii. Felicitări echipei Naționale a României și tuturor celor implicați în obținerea acestui succes!

Te-ar putea interesa si: