Descoperă farmecul orașului Benidorm.

author
9 minutes, 56 seconds Read

Cuprins

Descoperă Benidorm, orașul soarelui

Benidorm, orașul soarelui, este unul dintre cele mai populare destinații turistice din Spania. Cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, Benidorm este un oraș care are ceva de oferit pentru toată lumea. De la plajele sale frumoase și până la locațiile sale istorice, Benidorm este un oraș care merită vizitat.

Istoricul orașului Benidorm

Orașul Benidorm are o istorie bogată și fascinantă. Fondat în secolul al XIII-lea, orașul a fost inițial un mic sat de pescari. Cu timpul, orașul a crescut și s-a dezvoltat, devenind un important centru comercial și turistic. Astăzi, Benidorm este unul dintre cele mai populare destinații turistice din Spania, atrasând milioane de vizitatori în fiecare an.

Locații emblematice

Benidorm are o serie de locații emblematice care merită vizitate. Una dintre cele mai cunoscute locații este Castelul Benidorm, un castel medieval care datează din secolul al XIII-lea. Alte locații emblematice includ Biserica Sfântul Iacob, un monument istoric din secolul al XVI-lea, și Parcul de distracții Terra Mítica, unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din Europa.

Accesibilitate

Benidorm este ușor de accesat, cu un aeroport internațional situat la doar 40 de kilometri de oraș. De asemenea, orașul are o rețea de transport în comun bine dezvoltată, care permite accesul facil la toate locațiile din oraș.

„Benidorm este un oraș care are ceva de oferit pentru toată lumea. De la plajele sale frumoase și până la locațiile sale istorice, Benidorm este un oraș care merită vizitat.”

În continuare, vom explora mai multe despre obiectivele turistice din Benidorm și activitățile pe care le puteți face în oraș.

Obiective turistice în Benidorm

Benidorm, orașul soarelui, este cunoscut pentru obiectivele sale turistice unice și diverse. De la plajele sale frumoase până la castelele istorice, Benidorm are ceva de oferit pentru toți turiștii. În acest capitol, vom explora principalele obiective turistice din Benidorm și ce le face atât de speciale.

Plaja Levante

Una dintre cele mai frumoase plaje din Benidorm, Plaja Levante, este un must-see pentru orice turist. Cu nisipul său fin și apele sale cristaline, această plajă este perfectă pentru relaxare și înot. De asemenea, este dotată cu toate facilitățile necesare, inclusiv șezlonguri, umbrele și restaurante.

 • Activități pe plajă: De la înot și plajă volei până la excursii cu barca și sporturi nautice, Plaja Levante oferă o varietate de activități pentru toți turiștii.
 • Facilități: Plaja Levante este dotată cu toate facilitățile necesare, inclusiv șezlonguri, umbrele, restaurante și toalete.
 • Accesibilitate: Plaja Levante este ușor accesibilă, cu autobuze și taxiuri disponibile în zona.

Plaja Poniente

Plaja Poniente, cea de-a doua plajă importantă din Benidorm, este cunoscută pentru apa sa cristalină și nisipul său fin. Această plajă este mai liniștită decât Plaja Levante, făcând-o perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze.

 • Activități pe plajă: De la înot și plajă volei până la excursii cu barca și sporturi nautice, Plaja Poniente oferă o varietate de activități pentru toți turiștii.
 • Facilități: Plaja Poniente este dotată cu toate facilitățile necesare, inclusiv șezlonguri, umbrele, restaurante și toalete.
 • Accesibilitate: Plaja Poniente este ușor accesibilă, cu autobuze și taxiuri disponibile în zona.

Castelul Benidorm

Castelul Benidorm, unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș, este un castel istoric care datează din secolul al XIV-lea. Acest castel este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă și pentru istoria sa bogată.

 • Istoric: Castelul Benidorm a fost construit în secolul al XIV-lea și a fost folosit ca fortăreață pentru apărarea orașului.
 • Arhitectură: Castelul Benidorm este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, care combină elemente de stil gotic și renascentist.
 • Accesibilitate: Castelul Benidorm este ușor accesibil, cu autobuze și taxiuri disponibile în zona.

„Benidorm este un oraș care are ceva de oferit pentru toți turiștii. De la plajele sale frumoase până la castelele sale istorice, Benidorm este un loc perfect pentru vacanță.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

În acest capitol, am explorat principalele obiective turistice din Benidorm și ce le face atât de speciale. Am văzut că Benidorm are ceva de oferit pentru toți turiștii, de la plajele sale frumoase până la castelele sale istorice.

În următorul capitol, vom explora activitățile și evenimentele din Benidorm și ce le face atât de speciale.

Activități și evenimente în Benidorm

Benidorm, orașul soarelui, este cunoscut pentru varietatea de activități și evenimente care au loc pe tot parcursul anului. De la excursii cu barca până la festivaluri și evenimente, există ceva pentru toată lumea în acest oraș spaniol.

Excursii cu barca în Benidorm

Una dintre cele mai populare activități din Benidorm este excursia cu barca. Există mai multe opțiuni de excursii cu barca disponibile, de la excursii de o zi până la excursii de mai multe zile. Vizitatorii pot alege să facă o excursie cu barca spre Insula Benidorm, care este o rezervație naturală protejată, sau să facă o excursie de pescuit sportiv.

De asemenea, există excursii cu barca care oferă posibilitatea de a vedea delfinii și alte specii marine în habitatul lor natural. Aceste excursii sunt o experiență unică și oferă oportunitatea de a descoperi fauna marină a Mării Mediterane.

Parcul tematic Terra Mítica

Parcul tematic Terra Mítica este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Benidorm. Acest parc tematic este dedicat istoriei și culturii spaniole și oferă o varietate de atracții și spectacole.

Vizitatorii pot să se bucure de atracții emoționale, cum ar fi rollercoaster-ul și alte jocuri mecanice, sau să se relaxeze în zonele de agrement ale parcului. De asemenea, există spectacole de dans și muzică live, care oferă o experiență culturală autentică.

Festivaluri și evenimente în Benidorm

Benidorm este cunoscut pentru festivalurile și evenimentele sale, care au loc pe tot parcursul anului. Unul dintre cele mai importante evenimente este Festivalul de Muzică și Dans, care are loc în luna iulie.

De asemenea, există Festivalul de Film de la Benidorm, care are loc în luna noiembrie și prezintă filme de ultimă oră și evenimente speciale. În plus, există evenimente și festivaluri mai mici, cum ar fi Festivalul de Jazz și Festivalul de Teatru.

Benidorm este, de asemenea, cunoscut pentru evenimentele sale de sport, cum ar fi Maratonul de Benidorm și Turneul de Tenis de la Benidorm.

„Benidorm este un oraș care oferă ceva pentru toată lumea, de la activități în aer liber până la evenimente culturale și sportive.”

În concluzie, Benidorm este un oraș care oferă o varietate de activități și evenimente care să satisfacă toate gusturile și interesele. De la excursii cu barca până la festivaluri și evenimente, există ceva pentru toată lumea în acest oraș spaniol.

 • Activități în Benidorm
 • Excursii cu barca în Benidorm
 • Parcul tematic Terra Mítica
 • Festivaluri și evenimente în Benidorm

Gastronomia și shopping în Benidorm

Gastronomia și shopping-ul sunt două aspecte importante ale experienței turistice în Benidorm. În acest capitol, vom explora cele mai bune locuri pentru a gusta mâncarea locală, a descoperi restaurantele și barurile recomandate și a face cumpărături în piețele și centrele comerciale din oraș.

Mâncarea locală

Când vine vorba de mâncarea locală, Benidorm are o ofertă bogată și diversificată. Una dintre specialitățile culinare locale este Arroz con Bogavante, un fel de mâncare delicios preparat cu orez, bogavante și alte ingrediente locale. Alte specialități locale includ Cocas, o felie de pâine umplută cu diverse ingrediente, și Fideuà, o variantă locală a paella.

În Benidorm, puteți găsi o varietate de restaurante care servesc mâncare locală, de la cele mai simple și accesibile la cele mai sofisticate și luxoase. Unele dintre cele mai recomandate restaurante pentru a gusta mâncarea locală sunt Restaurante El Puerto, Restaurante La Marina și Restaurante El Mesón.

Restaurante și baruri

Benidorm are o ofertă bogată de restaurante și baruri, de la cele mai simple și accesibile la cele mai sofisticate și luxoase. Unele dintre cele mai recomandate restaurante și baruri din Benidorm sunt:

 • Restaurante El Puerto, un restaurant situat în portul Benidorm, care oferă o vedere spectaculoasă asupra mării și o gamă largă de preparate locale.
 • Restaurante La Marina, un restaurant situat în centrul orașului, care oferă o gamă largă de preparate locale și internaționale.
 • Bar El Chispa, un bar situat în centrul orașului, care oferă o gamă largă de băuturi și preparate locale.

Cumpărături și piețe

Benidorm are o ofertă bogată de locuri de cumpărături și piețe, de la centre comerciale moderne la piețe tradiționale. Unele dintre cele mai recomandate locuri de cumpărături și piețe din Benidorm sunt:

 • Centro Comercial La Marina, un centru comercial situat în centrul orașului, care oferă o gamă largă de magazine și restaurante.
 • Piața de pește, o piață tradițională situată în portul Benidorm, care oferă o gamă largă de produse proaspete și locale.
 • Piața de vechituri, o piață de vechituri situată în centrul orașului, care oferă o gamă largă de obiecte vechi și antichități.

„Benidorm este un oraș care oferă o experiență culinară și de shopping unică, cu o ofertă bogată de mâncare locală, restaurante și baruri, și locuri de cumpărături și piețe.”

Concluzii și sfaturi pentru vizitatori

În cele ce urmează, vom prezenta concluziile noastre despre orașul Benidorm și atractivitatea sa, precum și sfaturi și recomandări pentru cei care doresc să viziteze acest oraș minunat.

Concluzii despre Benidorm

Benidorm este un oraș care oferă o experiență turistică completă, cu o istorie bogată, locații emblematice, plaje frumoase și o gamă largă de activități și evenimente. De la excursii cu barca până la parcuri tematice și festivaluri, Benidorm are ceva pentru toată lumea.

În plus, orașul oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux până la apartamente și vile private, astfel încât să poată fi adaptat la nevoile și bugetul fiecărui turist.

Benidorm este, de asemenea, un oraș care se află într-o continuă evoluție, cu noi proiecte și inițiative care să îmbunătățească experiența turistică și să atragă noi vizitatori.

Sfaturi pentru vizitatori

Pentru a face cel mai bun din experiența dvs. în Benidorm, vă recomandăm să:

 • Planificați-vă vizita: Asigurați-vă că aveți un plan clar al activităților și excursiilor pe care doriți să le faceți în timpul șederii dvs. în Benidorm.
 • Alegeți locațiile potrivite: Alegeți locațiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor și bugetului dvs.
 • Încercați mâncarea locală: Mâncarea locală din Benidorm este delicioasă și oferă o experiență culinară autentică.
 • Explorați orașul: Nu vă limitați la locațiile turistice principale, ci explorați și cartierele și străzile mai puțin cunoscute ale orașului.
 • Folosiți mijloacele de transport: Benidorm are o rețea de transport în comun eficientă, astfel încât să vă puteți deplasa ușor prin oraș.

5 Puncte Cheie

 • Benidorm este un oraș cu o istorie bogată și locații emblematice.
 • Orașul oferă o gamă largă de activități și evenimente.
 • Benidorm are o gamă largă de opțiuni de cazare.
 • Orașul este într-o continuă evoluție, cu noi proiecte și inițiative.
 • Planificați-vă vizita și alegeți locațiile potrivite pentru a face cel mai bun din experiența dvs. în Benidorm.

Te-ar putea interesa si: