Colaborarea cu mediul de afaceri și acțiuni pe baza feedback-ului primit

author
5 minutes, 18 seconds Read

Dezvoltarea economică a Sectorului 1: Dezvoltare de #Bunsimţ

Obiectivul nostru este să facem din Sectorul 1 cel mai bun loc pentru afaceri din București. Vom utiliza fondurile publice cu transparenţă și integritate pentru a atinge acest scop.

Sectorul 1, situat în inima Capitalei, are un potențial enorm pentru a deveni un hub economic vibrant și prosper. Pentru a realiza acest obiectiv, este necesar să implementăm strategii bine gândite și să colaborăm îndeaproape cu toate părțile interesate. Iată un plan detaliat în cinci puncte pentru dezvoltarea economică sustenabilă și creșterea calității vieții pentru toți locuitorii Sectorului 1.

1. Colaborarea cu mediul de afaceri și acțiuni pe baza feedback-ului primit

Prioritatea principală: oferirea de servicii eficiente

Colaborarea strânsă cu mediul de afaceri este esențială pentru a înțelege nevoile acestuia și pentru a implementa soluții eficiente. Vom lansa un proces structurat pentru colectarea feedback-ului și vom acționa în consecință. Aceasta va implica organizarea de întâlniri periodice cu reprezentanții afacerilor, consultări publice și sondaje pentru a obține o imagine clară a cerințelor și așteptărilor comunității de afaceri.

Ne vom implica activ pentru a ajuta afacerile din sector să prospere și să crească.

Crearea unui birou de dezvoltare a afacerilor, care va raporta direct primarului, va facilita comunicarea și colaborarea între administrația locală și mediul de afaceri. Acest birou va fi responsabil pentru coordonarea inițiativelor economice, gestionarea proiectelor de dezvoltare și sprijinirea antreprenorilor locali.

Colaborarea cu organizațiile existente care reprezintă mediul de afaceri

Vom stabili parteneriate strategice cu organizații precum Camera de Comerț Americană și Camera de Comerț Română. Aceste colaborări vor permite o mai bună înțelegere a provocărilor și oportunităților din sector și vor facilita implementarea unor soluții adaptate nevoilor reale ale afacerilor.

Dialog trimestrial formal cu comunitatea de afaceri

Vom organiza întâlniri regulate de networking „Meet the Mayor” pentru a discuta direct cu reprezentanții afacerilor din sector. Aceste întâlniri vor oferi o platformă pentru schimbul de idei, identificarea problemelor și dezvoltarea de soluții comune.

2. Asigurarea unei surse de talente pentru companii și locuri de muncă de calitate

Noua administrație va colabora îndeaproape cu universitățile și liceele pentru a asigura o sursă constantă de talente pentru companiile din sector. Vom găzdui și sprijini evenimente de recrutare pentru a facilita angajarea tinerilor talentați și pentru a promova dezvoltarea carierei.

Parteneriate cu universități și licee

Vom încheia parteneriate strategice cu instituțiile de învățământ pentru a dezvolta programe de formare profesională și pentru a alinia curriculum-ul la cerințele pieței muncii. Aceasta va asigura că tinerii absolvenți sunt bine pregătiți pentru a intra pe piața muncii și pentru a contribui la dezvoltarea economică a sectorului.

Sprijinirea evenimentelor de recrutare

Vom sprijini organizarea de târguri de joburi, workshop-uri și sesiuni de networking pentru a facilita conectarea tinerilor talentați cu angajatorii din sector. Aceste evenimente vor oferi oportunități valoroase pentru dezvoltarea carierei și pentru atragerea de talente în Sectorul 1.

3. Colaborarea cu sectorul imobiliar pentru dezvoltare rapidă și eficientă

Colaborarea cu dezvoltatorii imobiliari este esențială pentru a răspunde rapid la planurile de dezvoltare și pentru a asigura o creștere urbană armonioasă. Împreună, vom dezvolta un masterplan și principii pentru dezvoltarea proprietăților rezidențiale și comerciale, precum și a infrastructurii locale în Sectorul 1.

Dezvoltarea unui masterplan pentru următorii 10 ani

Masterplanul va servi drept cadru strategic pentru dezvoltarea urbană și economică a Sectorului 1. Acesta va include principii clare pentru gestionarea spațiilor publice, construirea de noi clădiri și infrastructuri, și pentru asigurarea unui echilibru între dezvoltarea rezidențială și cea comercială.

Răspuns rapid la planurile dezvoltatorilor

Vom stabili un proces eficient de aprobare a proiectelor de dezvoltare, care să asigure respectarea reglementărilor urbanistice și a standardelor de calitate. Vom colabora îndeaproape cu dezvoltatorii pentru a accelera implementarea proiectelor și pentru a asigura o creștere urbană sustenabilă.

4. Sprijinirea întreprinderilor mici românești

Întreprinderile mici sunt coloana vertebrală a economiei locale și trebuie sprijinite pentru a putea prospera și a contribui la dezvoltarea economică a Sectorului 1. Vom implementa măsuri specifice pentru a răspunde nevoilor acestora și pentru a le oferi oportunități de creștere.

Sprijinirea piețelor locale de alimente

Vom sprijini piețele locale de alimente, oferindu-le resursele necesare pentru a prospera și a concura cu supermarketurile. Vom promova produsele locale de calitate și vom facilita accesul acestora pe piață prin campanii de marketing și evenimente de promovare.

Crearea de hub-uri de afaceri pentru start-up-uri

Vom colabora cu comunitatea locală pentru a crea hub-uri de afaceri destinate start-up-urilor. Aceste hub-uri vor oferi spații de lucru moderne, resurse de mentorat și oportunități de networking pentru antreprenorii locali. Vom sprijini, de asemenea, accesul la finanțare pentru start-up-uri prin parteneriate cu instituții financiare și investitori.

5. Promovarea și sprijinirea bunelor practici în afaceri

Este esențial să promovăm și să sprijinim bunele practici în afaceri pentru a crea un mediu de afaceri favorabil și sustenabil în Sectorul 1. Vom implementa măsuri care să încurajeze responsabilitatea corporativă și inovarea în mediul de afaceri.

Ajutor fără obstacole

Știm că ceea ce vă doriți cu adevărat este să vă ajutăm, fără a vă sta în cale. Vom simplifica procesele administrative și vom elimina birocrația inutilă pentru a facilita dezvoltarea afacerilor.

Crearea unui mediu de afaceri favorabil

Vom implementa măsuri de sprijin pentru afaceri, inclusiv facilități fiscale, acces la finanțare și consultanță gratuită pentru antreprenori. Vom promova inovația și digitalizarea în afaceri pentru a crește competitivitatea sectorului.

Dezvoltarea economică a Sectorului 1 este o prioritate pentru viitorul nostru comun. Prin implementarea unui plan strategic în 5 puncte, ne propunem să transformăm Sectorul 1 într-un hub economic prosper, unde afacerile pot să crească și să prospere. Colaborarea strânsă cu mediul de afaceri, sprijinirea întreprinderilor mici, promovarea bunelor practici și dezvoltarea unei surse de talente locale sunt esențiale pentru atingerea acestui obiectiv.

Angajamentul nostru este de a utiliza fondurile publice cu transparență și integritate, asigurând astfel o dezvoltare economică sustenabilă și o calitate a vieții superioară pentru toți locuitorii Sectorului 1. Cu un leadership dedicat și o abordare orientată spre rezultate, putem construi un viitor mai bun pentru comunitatea noastră.

Articol realizat de www.ekogroup.ro

Te-ar putea interesa si: