Interviu cu Cristian Drosu
Interviu cu Cristian Drosu

Interviu Exclusiv cu Cristian Drosu, CEO Physioboost: Strategii Inovatoare în Tratamentul Protruziei Discale

author
2 minutes, 5 seconds Read

Într-o lume în care stilul de viață sedentar și orele îndelungate petrecute în fața ecranelor sunt tot mai comune, afecțiunile coloanei vertebrale, precum protruzia discală, devin o preocupare majoră pentru sănătatea publică. Pentru a înțelege mai bine această problemă și soluțiile disponibile, am discutat cu Cristian Drosu, CEO-ul Physioboost, care ne-a oferit o perspectivă aprofundată asupra acestei condiții și a tratamentelor eficiente.

Jurnalist: Bună ziua, domnule Drosu. Mulțumim că ne-ați acordat acest interviu. Ați putea să ne explicați ce este, de fapt, protruzia discală?

Cristian Drosu: Bună ziua și mulțumesc pentru invitație. Protruzia discală este o afecțiune în care un disc intervertebral începe să iasă din alinierea normală, datorită deteriorării. Este important să nu o confundăm cu hernia de disc, care este o condiție mai gravă.

Jurnalist: Care sunt principalele cauze ale acestei afecțiuni?

Cristian Drosu: Principalele cauze includ degenerarea discului datorată îmbătrânirii, leziunile cauzate de ridicarea greutăților incorect, postura proastă pe termen lung și lipsa activității fizice. Stilul de viață sedentar este un factor major de risc.

Jurnalist: Ce simptome ar trebui să ne alarmeze?

Cristian Drosu: Simptomele variază, dar cele mai comune includ durerea și rigiditatea în zona afectată, durerea care radiază către brațe sau picioare, și în cazuri severe, pierderea controlului asupra mișcărilor intestinale sau vezicale.

Jurnalist: Cum abordați tratamentul protruziei discale la Physioboost?

Cristian Drosu: La Physioboost, recomandăm o combinație de terapii fizice, exerciții de întărire și flexibilitate, și, în cazuri mai severe, intervenții medicale. Fizioterapia joacă un rol crucial, ajutând pacienții să își îmbunătățească postura, flexibilitatea și forța musculară.

Jurnalist: Care este importanța prevenției în acest context?

Cristian Drosu: Prevenția este esențială. Menținerea unei greutăți sănătoase, exercițiile regulate și adoptarea unei posturi corecte sunt cruciale. De asemenea, recomand controale periodice și consultări la primele semne ale disconfortului spinal.

Jurnalist: În concluzie, care este mesajul dumneavoastră pentru cei care se confruntă cu această afecțiune?

Cristian Drosu: Protruzia discală este o afecțiune serioasă, dar cu abordarea corectă, poate fi gestionată eficient. La Physioboost, ne angajăm să oferim pacienților tratamente adecvate și să îi ajutăm să îmbunătățească calitatea vieții prin exerciții fizice și o atenție sporită asupra stilului de viață.

Articol publicat si redactat de www.ekogroup.ro

Te-ar putea interesa si: