Ferestrele de calitate, montate corect  

3 minutes, 12 seconds Read

Adaugă isteț valoare casei tale prin aceste tehnici:

Ferestrele de calitate nu sunt doar elemente de design sau surse de lumină naturală (într-o clădire), ci și investiții esențiale care pot adăuga valoare considerabilă casei tale. O montare corectă este la fel de importantă precum calitatea ferestrelor în sine. În acest scurt material, vom afla cum ferestrele montate corect, fie în precadre, fie utilizând tehnici moderne cu folii și spumă poliuretanică cu expansiune redusă, pot contribui semnificativ la valoarea și eficiența casei tale.

Montajul Profesionist în Precadre:

   Montajul profesional în cadre reprezintă o metodă aparte de instalare a ferestrelor. Acest proces implică măsurători precise, pregătirea deschiderii, aplicarea materialului de etanșare și fixarea ferestrelor în cadrul structural a clădirii.

Acest proces asigură o etanșeitate superioară și elimină punțile termice, contribuind semnificativ la izolația eficientă a casei. Prin eliminarea spațiilor nefavorabile dintre fereastră și perete, montajul în precadre creează o barieră solidă împotriva frigului exterior. Montajul în precadre este potrivit pentru clădirile cu o termoizolație mai groasă, de la 15 cm în sus, dar și pentru construcțiile noi, în special cele eficiente energetic sau care caută certificare pentru case pasive.

Iată câteva aspecte cheie ale montajului profesional în cadre:

Măsurători Precise:

 Un specialist în montaj va efectua măsurători precise pentru a asigura că ferestrele se potrivesc perfect în deschiderea existentă, eliminând riscul de infiltrări de aer sau apă.

Etanșare Adecvată:

Profesionistul va utiliza materiale de etanșare de înaltă calitate pentru a preveni infiltrarea aerului și apei. Aceasta asigură o izolație corespunzătoare și contribuie la eficiența energetică a ferestrelor.

Folosirea Materialului Izolant:

 Un material aplicat corect asigură o barieră suplimentară împotriva infiltrărilor de aer și apă, protejând astfel interiorul casei.

Descoperă aici mai multe despre montajul corect al ferestrelor termopan și descoperă garanția de 10 ani la Helios!

Montajul cu Folii și Spumă Poliuretanică cu Expansiune Redusă:

            Montajul cu folii și spumă poliuretanică cu expansiune redusă este o tehnică modernă, care aduce avantaje suplimentare în ceea ce privește izolația termică și etanșarea. Iată cum acest proces contribuie la valoarea casei tale:

Spuma poliuretanică cu expansiune redusă:

Aplicarea spumei poliuretanice cu expansiune redusă în jurul ferestrei asigură o etanșare eficientă. Aceasta elimină spațiile goale și previne infiltrarea aerului sau a apei, contribuind la o izolație termică superioară.

  1. Ideală pentru etanșarea rosturilor de legătură ale ferestrelor și ușilor
  2. Material de izolare termică și fonică
  3. Potrivită și pentru lipire
  4. Aderență optimă
  5. Expansiune minimă după aplicare
  6. Aplicare eficientă la temperaturi de la -10°C până la +35°C

Folii de etanșare:

Folia autoadezivă facilitează etanșarea rostului de prindere a ferestrei, fiind rapidă și ușoară, pe aproape orice suprafață. Poate fi tencuită integral și poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior, potrivindu-se atât pentru montajul la mijlocul peretelui, cât și pentru cel la fața exterioară. După aplicare, folia va face față tuturor condițiile meteorologice.

Eficiență energetică sporită:

Tehnica de montaj cu folii și spumă poliuretanică asigură o izolație termică eficientă, ceea ce se traduce într-o eficiență energetică sporită și costuri reduse la încălzire sau răcire.

Concluzie

Montajul corect al ferestrelor este esențial pentru a valorifica pe deplin beneficiile acestora. Fie că optezi pentru montajul  în precadre sau pentru tehnica modernă cu folii și spumă poliuretanică, este crucial să apelezi la profesioniști pentru a asigura o instalare corectă. Ferestrele montate corespunzător nu doar că îmbunătățesc aspectul casei tale, ci și adaugă valoare semnificativă prin eficiența energetică și confortul sporit în interiorul locuinței tale.

Te-ar putea interesa si: