Descoperă Obiectivele Turistice din Craiova și Împrejurimile Sale

author
14 minutes, 24 seconds Read

Cuprins

Obiective turistice Craiova – Prezentare generală

Craiova, un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă, este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere noi locuri și să se bucure de experiențe unice. Orașul este situat în partea de sud a României, în regiunea Olteniei, și este cunoscut pentru istoria sa bogată și pentru locațiile sale turistice unice.

În Craiova, turiștii pot descoperi o varietate de locații istorice și culturale, de la muzee și galerii de artă până la monumente și clădiri istorice. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru evenimentele sale culturale și festivalurile sale, care atrag turiști din toată țara.

Istoricul orașului Craiova

Orașul Craiova are o istorie bogată și diversă, care datează încă din secolul al XV-lea. În acea perioadă, orașul era un important centru comercial și cultural, care atrăgea oameni din toată țara. În secolele următoare, Craiova a fost afectată de numeroase evenimente istorice, inclusiv de războaiele și de schimbările politice.

În prezent, Craiova este un oraș modern și dinamic, care oferă turiștilor o varietate de locații turistice și evenimente culturale. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru universitatea sa, care este una dintre cele mai mari și mai prestigioase din țară.

Locații de interes

Craiova are o varietate de locații de interes, de la muzee și galerii de artă până la monumente și clădiri istorice. Unele dintre cele mai populare locații de interes sunt:

 • Muzeul de Artă Craiova, care prezintă o colecție impresionantă de artă românească și europeană;
 • Galeria de Artă „Marin Sorescu”, care prezintă o colecție de artă modernă și contemporană;
 • Catedrala Mitropolitană, un monument istoric și arhitectural impresionant;
 • Primăria Veche, o clădire istorică și arhitecturală impresionantă;
 • Casa Băniei, o clădire istorică și arhitecturală impresionantă.

Accesibilitate

Craiova este un oraș accesibil, cu o varietate de opțiuni de transport și de cazare. Orașul are un aeroport internațional, care oferă zboruri regulate spre și dinspre oraș. De asemenea, Craiova are o rețea de transport în comun eficientă, care permite turiștilor să se deplaseze ușor în oraș.

„Craiova este un oraș care îmbină istoria și cultura cu modernitatea și dinamismul. Este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere noi locuri și să se bucure de experiențe unice.”

Obiective turistice Craiova – Muzee și galerii

Muzeele și galeriile din Craiova sunt locuri ideale pentru turiștii care doresc să descopere cultura și istoria orașului. Unele dintre cele mai populare muzee și galerii din Craiova sunt:

Muzeul de Artă Craiova

Muzeul de Artă Craiova este unul dintre cele mai importante muzee de artă din România. Muzeul prezintă o colecție impresionantă de artă românească și europeană, care include opere de artă din secolele XV-XIX.

Galeria de Artă „Marin Sorescu”

Galeria de Artă „Marin Sorescu” este o galerie de artă modernă și contemporană, care prezintă o colecție de artă românească și europeană. Galeria este situată în centrul orașului și este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere noi forme de artă.

Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei este un muzeu de istorie și etnografie, care prezintă o colecție de obiecte și artefacte din regiunea Olteniei. Muzeul este situat în centrul orașului și este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere istoria și cultura regiunii.

Obiective turistice Craiova – Monumente și clădiri istorice

Craiova are o varietate de monumente și clădiri istorice, care sunt locuri ideale pentru turiștii care doresc să descopere istoria și cultura orașului. Unele dintre cele mai populare monumente și clădiri istorice din Craiova sunt:

Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană este un monument istoric și arhitectural impresionant, care datează din secolul al XIX-lea. Catedrala este situată în centrul orașului și este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere istoria și cultura orașului.

Primăria Veche

Primăria Veche este o clădire istorică și arhitecturală impresionantă, care datează din secolul al XIX-lea. Clădirea este situată în centrul orașului și este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere istoria și cultura orașului.

Casa Băniei

Casa Băniei este o clădire istorică și arhitecturală impresionantă, care datează din secolul al XIX-lea. Clădirea este situată în centrul orașului și este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere istoria și cultura orașului.

Obiective turistice în imprejurimile Craiovei

În imprejurimile Craiovei, turiștii pot descoperi o varietate de locații turistice, de la mănăstiri și parcuri naturale până la castele și monumente istorice. Unele dintre cele mai populare locații turistice din imprejurimile Craiovei sunt:

Mănăstirea Jitianu

Mănăstirea Jitianu este o mănăstire ortodoxă situată în apropierea orașului Craiova. Mănăstirea este cunoscută pentru istoria sa bogată și pentru arhitectura sa impresionantă.

Mănăstirea Mamu

Mănăstirea Mamu este o mănăstire ortodoxă situată în apropierea orașului Craiova. Mănăstirea este cunoscută pentru istoria sa bogată și pentru arhitectura sa impresionantă.

Parcul Natural Bistreț

Parcul Natural Bistreț este un parc natural situat în apropierea orașului Craiova. Parcul este cunoscut pentru peisajul său impresionant și pentru fauna sa diversă.

Concluzii și recomandări

Craiova este un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă, care oferă turiștilor o varietate de locații turistice și evenimente culturale. În concluzie, Craiova este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere noi locuri și să se bucure de experiențe unice.

Recomandăm turiștilor să viziteze Craiova și să descopere locațiile sale turistice unice. De asemenea, recomandăm să se bucure de evenimentele culturale și de festivalurile orașului.

„Craiova este un oraș care îmbină istoria și cultura cu modernitatea și dinamismul. Este un loc ideal pentru turiștii care doresc să descopere noi locuri și să se bucure de experiențe unice.”

Obiective turistice Craiova – Muzee și galerii

În Craiova, orașul cu o istorie bogată și o cultură înfloritoare, există o serie de muzee și galerii care oferă vizitatorilor o experiență culturală și educativă deosebită. Aceste instituții culturale sunt dedicate păstrării și promovării patrimoniului cultural și istoric al orașului și regiunii.

Muzeul de Artă Craiova

Muzeul de Artă Craiova este una dintre cele mai importante instituții culturale din oraș, cu o colecție impresionantă de opere de artă românești și europene. Muzeul a fost înființat în anul 1956 și de atunci a devenit un punct de referință pentru iubitorii de artă și cultură. Colecția muzeului cuprinde peste 8.000 de opere de artă, inclusiv picturi, sculpturi, grafică și alte obiecte de artă.

Printre cele mai importante piese ale colecției muzeului se numără lucrările unor artiști români celebri, precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian și Theodor Aman. De asemenea, muzeul găzduiește și o colecție de artă europeană, cu lucrări ale unor artiști precum Pablo Picasso, Salvador Dalí și Henri Matisse.

Galeria de Artă „Marin Sorescu”

Galeria de Artă „Marin Sorescu” este o altă instituție culturală importantă din Craiova, dedicată promovării artei contemporane. Galeria a fost înființată în anul 2004 și de atunci a devenit un punct de referință pentru artiștii și iubitorii de artă din regiune.

Colecția galeriei cuprinde o serie de opere de artă contemporane, inclusiv picturi, sculpturi, instalații și alte forme de artă. Galeria organizează și expoziții temporare, care prezintă lucrările unor artiști români și internaționali.

Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei este un alt muzeu important din Craiova, dedicat păstrării și promovării patrimoniului cultural și istoric al regiunii Olteniei. Muzeul a fost înființat în anul 1914 și de atunci a devenit un punct de referință pentru istorici și iubitori de cultură.

Colecția muzeului cuprinde o serie de obiecte și documente istorice, inclusiv artefacte, documente și alte obiecte care prezintă istoria și cultura regiunii Olteniei. Muzeul organizează și expoziții temporare, care prezintă aspecte specifice ale istoriei și culturii regiunii.

„Cultura și arta sunt esențiale pentru dezvoltarea unei societăți sănătoase și prospere. Muzeele și galeriile din Craiova sunt instituții culturale importante, care oferă vizitatorilor o experiență culturală și educativă deosebită.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

În Craiova, există o serie de mituri și legende care înconjoară muzeele și galeriile din oraș. Una dintre cele mai comune mituri este aceea că muzeele sunt doar pentru oamenii în vârstă și că sunt plictisitoare. Însă, această mită este departe de adevăr. Muzeele și galeriile din Craiova sunt instituții culturale moderne, care oferă experiențe culturale și educative pentru toate vârstele și interesele.

O altă întrebare frecventă este aceea dacă muzeele și galeriile sunt accesibile pentru toată lumea. Răspunsul este da, muzeele și galeriile din Craiova sunt accesibile pentru toată lumea, indiferent de vârstă, sex sau dizabilitate.

În concluzie, muzeele și galeriile din Craiova sunt instituții culturale importante, care oferă vizitatorilor o experiență culturală și educativă deosebită. Aceste instituții culturale sunt dedicate păstrării și promovării patrimoniului cultural și istoric al orașului și regiunii.

Obiective turistice Craiova – Monumente și clădiri istorice

În Craiova, monumentele și clădirile istorice sunt o parte integrantă a patrimoniului cultural și istoric al orașului. Aceste monumente și clădiri sunt nu numai simboluri ale trecutului, ci și atracții turistice importante pentru vizitatorii orașului.

Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană din Craiova este unul dintre cele mai importante monumente istorice și religioase din oraș. Construită în secolul al XIX-lea, catedrala este un exemplu al arhitecturii neobizantine și este decorată cu fresce și icoane valoroase. Arhitectura catedralei este caracterizată de o combinație de elemente bizantine și românești, cu o cupolă centrală și două turnuri laterale.

În interiorul catedralei, vizitatorii pot admira frescele și icoanele realizate de artiști români și străini. De asemenea, catedrala găzduiește o serie de evenimente religioase și culturale importante pe tot parcursul anului.

Primăria Veche

Primăria Veche din Craiova este un alt monument istoric important al orașului. Construită în secolul al XIX-lea, clădirea a fost inițial sediul administrației orașului și a fost renovată în mai multe rânduri de-a lungul timpului.

Clădirea Primăriei Vechi este un exemplu al arhitecturii neoclasice, cu elemente de stil Empire și elemente decorative specifice epocii. În prezent, clădirea găzduiește o serie de evenimente culturale și expoziții.

Casa Băniei

Casa Băniei este o clădire istorică din Craiova, construită în secolul al XVI-lea. Clădirea a fost inițial sediul Banului Craiovei, un important dregător al Țării Românești.

Clădirea este un exemplu al arhitecturii renascentiste, cu elemente de stil gotic și elemente decorative specifice epocii. În prezent, clădirea găzduiește o serie de evenimente culturale și expoziții.

 • Importanța monumentelor istorice în Craiova și în România în general
 • Arhitectura și stilurile caracteristice monumentelor istorice din Craiova
 • Evenimentele culturale și religioase organizate în monumentele istorice din Craiova

„Monumentele istorice din Craiova sunt o parte integrantă a patrimoniului cultural și istoric al orașului.”

În concluzie, monumentele și clădirile istorice din Craiova sunt o parte importantă a patrimoniului cultural și istoric al orașului. Aceste monumente și clădiri sunt nu numai simboluri ale trecutului, ci și atracții turistice importante pentru vizitatorii orașului.

Obiective turistice în imprejurimile Craiovei

În imprejurimile Craiovei, există o mulțime de obiective turistice care merită vizitate. De la mănăstiri și biserici istorice, până la parcuri naturale și rezervații, aceste locuri oferă o experiență turistică completă și diversă. În acest capitol, vom prezenta câteva dintre cele mai importante obiective turistice din imprejurimile Craiovei.

Mănăstirea Jitianu

Mănăstirea Jitianu este una dintre cele mai vechi și mai importante mănăstiri din România. Fondată în secolul al XVI-lea, mănăstirea a fost construită în stilul arhitectural specific zonei și are o istorie bogată și fascinantă. Vizitatorii pot admira frumoasele fresce și icoane, precum și sălile de rugăciune și clopotnița mănăstirii.

Una dintre cele mai importante atracții ale mănăstirii este biserica mare, care a fost construită în secolul al XVII-lea și are o arhitectură impresionantă. De asemenea, vizitatorii pot vizita și mormântul lui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești care a fost ucis în 1714.

Mănăstirea Mamu

Mănăstirea Mamu este o altă mănăstire importantă din imprejurimile Craiovei. Fondată în secolul al XVIII-lea, mănăstirea are o arhitectură specifică zonei și o istorie bogată. Vizitatorii pot admira frumoasele fresce și icoane, precum și sălile de rugăciune și clopotnița mănăstirii.

Una dintre cele mai importante atracții ale mănăstirii este biserica mare, care a fost construită în secolul al XIX-lea și are o arhitectură impresionantă. De asemenea, vizitatorii pot vizita și mormântul lui Constantin Vodă Caragea, domnitorul Țării Românești care a fost ucis în 1818.

Parcul Natural Bistreț

Parcul Natural Bistreț este unul dintre cele mai importante parcuri naturale din România. Cu o suprafață de peste 10.000 de hectare, parcul oferă o diversitate de peisaje și faună. Vizitatorii pot admira frumoasele peisaje și pot face excursii în natură, precum și să practice diverse activități sportive, cum ar fi drumeția sau ciclismul.

Una dintre cele mai importante atracții ale parcului este rezervația de urși, unde vizitatorii pot admira aceste animale în habitatul lor natural. De asemenea, parcul oferă și oportunități de cazare și de servire a mâncării, astfel încât vizitatorii să poată petrece mai mult timp în natură.

„Craiova și imprejurimile sale oferă o experiență turistică completă și diversă, de la mănăstiri și biserici istorice, până la parcuri naturale și rezervații. Vizitatorii pot descoperi istoria și cultura zonei, precum și frumusețea naturii.” – Un turist mulțumit

În concluzie, obiectivele turistice din imprejurimile Craiovei oferă o experiență turistică completă și diversă. De la mănăstiri și biserici istorice, până la parcuri naturale și rezervații, aceste locuri oferă ceva pentru toată lumea. Vizitatorii pot descoperi istoria și cultura zonei, precum și frumusețea naturii.

 • Mănăstirea Jitianu: o mănăstire istorică cu o arhitectură impresionantă și o istorie bogată.
 • Mănăstirea Mamu: o altă mănăstire importantă din imprejurimile Craiovei, cu o arhitectură specifică zonei și o istorie bogată.
 • Parcul Natural Bistreț: un parcul natural cu o diversitate de peisaje și faună, oferind oportunități de excursii în natură și activități sportive.

Concluzii și recomandări

În urma prezentării obiectivelor turistice din Craiova și imprejurimile sale, putem trage concluzia că acest oraș este un adevărat tezaur de istorie, cultură și frumusețe naturală. De la muzee și galerii de artă, la monumente și clădiri istorice, și până la mănăstiri și parcuri naturale, Craiova și imprejurimile sale oferă o experiență turistică completă și diversificată.

Rezumatul principalelor obiective turistice

În Craiova, turiștii pot vizita muzeele și galeriile de artă, cum ar fi Muzeul de Artă Craiova, Galeria de Artă „Marin Sorescu” și Muzeul Olteniei, care prezintă colecții și expoziții deosebite. De asemenea, orașul este bogat în monumente și clădiri istorice, cum ar fi Catedrala Mitropolitană, Primăria Veche și Casa Băniei, care oferă o perspectivă asupra istoriei și arhitecturii locale.

În imprejurimile Craiovei, turiștii pot vizita mănăstirile Jitianu și Mamu, care prezintă o arhitectură și o istorie deosebite. De asemenea, Parcul Natural Bistreț oferă o oportunitate de a se bucura de peisajul și fauna locală.

Sfaturi și recomandări pentru turiști

Pentru a face cel mai bun din experiența turistică în Craiova și imprejurimile sale, recomandăm să:

 • Planificați în avans și să alegeți obiectivele turistice care vă interesează cel mai mult;
 • Să vă asigurați că aveți suficient timp pentru a vizita toate obiectivele turistice;
 • Să încercați să vă deplasați pe jos sau cu bicicleta pentru a vă bucura de peisajul orașului;
 • Să încercați să gustați din bucătăria locală și să vă bucurați de atmosfera orașului;
 • Să respectați și să apreciați istoria și cultura locală.

5 Puncte Cheie

 • Craiova este un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversificată
 • Muzeele și galeriile de artă sunt o parte importantă a experienței turistice
 • Monumentele și clădirile istorice sunt o parte integrantă a orașului
 • Mănăstirile și parcurile naturale oferă o oportunitate de a se bucura de peisajul și fauna locală
 • Planificarea și respectul pentru istoria și cultura locală sunt esențiale pentru o experiență turistică de succes

Te-ar putea interesa si: